03.11.2013, 20:14 | Af: Administrator

Skarpe FCM tilbage på sporet

Med Duncan på pletten to gange sendte FCM sine vestjyske gæster pointløse hjem. FCM – EfB 3-0.

Spillemæssigt var det kun i perioder rigtigt opløftende – det gjaldt i øvrigt begge hold, men til gengæld var FC Midtjylland effektive i hjemmekampen mod Niels Frederiksen og Esbjerg fB. Morten ’Duncan’ Rasmussen nettede to gange og fik gang i målscoringen igen efter en stribe målløse kampe, der samtidig har været sejrsløse for ulvene.

Midtjyderne fik smækket flere bolde ind foran det vestjyske mål, men Frederik Rønnows forsvar var mere vakse i clearingerne, end hjemmeholdet var hurtige til at komme først på boldene. Alligevel tilfaldt den hidtil største mulighed gæsterne, da Mushaga Bakenga fik vredet sig fri af Patrick Banggaard og sparkede på stolpen efter 20 minutter.

Stolpen i den anden ende blev til gengæld testet 10 minutter senere, da Marco Larsens inderside ikke kunne passere Frederik Rønnow. En stor mulighed til den unge offensivspiller, der var med fra start i stedet for Jeppe Curth.

Et tamt frisparksforsøg fra Jonas Knudsen og advarsler til Erik Sviatchenko og Izunna Uzochukwu lignede alt, det skulle blive til. Men et minut før pausen chippede en ellers forholdsvis usynlig Danny Olsen bolden ind til Morten ’Duncan’ Rasmussen, der flot flugtede bolden i vestjydernes ruse og igen fik gang i målscoringen.

Chancerne var stadig få efter pausen, men dårlig opdækning af vestjyderne på et Jesper Juelsgård-frispark gav Erik Sviatchenko muligheden. Forsvarsspilleren svigtede ikke, og så var det 2-0 til hjemmeholdet. Det satte gang i pyroteknik, heriblandt flere nødblus, på gæsternes tribune, og hjemmeholdets fans svarede igen med at råbe ”Kutter i nød.”

Opdækningen svigtede endnu engang godt et kvarter senere, da Danny Olsen slog et præcist indlæg ind i hovedet på Morten ’Duncan’ Rasmussen. Angriberen udnyttede den megen plads til 3-0, og så skulle meget gå galt, hvis ikke ulvene skulle være tilbage på sejrssporet, når dommer Michael Tykgaards slutfløjt lød over MCH Arena.

Og status var da også både 3-0 og tre point til det midtjyske hjemmehold, da Tykgaard blæste af. Det markede samtidig Sonni Nattestads FCM-debut, da han havde erstattet Erik Sviatchenko kort før tid.

Efter at have delt førstepladsen med AaB for en kort bemærkning er FC Midtjylland dermed igen tilbage på Superligaens top.

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 14: FC Midtjylland - Esbjerg fB 3-0 (1-0)

44' 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen, 59' 2-0 Erik Sviatchenko, 75' 3-0 Morten 'Duncan' Rasmussen

Advarsler: 36' Erik Sviatchenko, 40' Izunna Uzochukwu (FCM) - 85' Jakob Ankersen (EfB)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 
FCM: 1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 6 Jesper Juelsgård, 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 11 Danny Olsen, 18 Erik Sviatchenko (90' Sonni Nattestad), 19 Marco Larsen (67' Rilwan Hassan), 26 Patrick Banggaard, 43 Izunna Uzochukwu (83' André Rømer), 44 Sylvester Igboun

EfB: 1 Frederik Rønnow, 2 Kian Hansen, 3 Peter Ankersen, 4 Davidson Dropo-Ampem, 5 Martin Bergvold (76' Mohammed Fellah), 8 Jeppe Andersen (88' Jakob Andreasen), 9 Mick van Buren, 10 Emil Lyng (71' Casper Nielsen), 11 Mushaa Bakenga, 19 Jakob Ankersen, 23 Jonas Knudsen

Dommer: Michael Tykgaard

Tilskuere: 6.726 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Morten 'Duncan' Rasmussen