15.11.2013, 07:25 | Af: Administrator

Talenterne: Brøndby gæster Ikast

Både U17 og U19 spiller ligakampe lørdag eftermiddag

U17: Livlig kamp i vente

Efter to ligakampe uden sejr tankede FCM U17 onsdag aften fornyet selvtillid, da de hjemme i Ikast besejrede Viborg, der topper U17 Divisionen.

Lokalrivalerne blev besejret med cifrene 5-0, og de gode takter skal ulvene nu forsøge at overføre til kampen mod Brøndby, der indtager en øjeblikkelig tiendeplads i U17 Ligaen.

Svend Graversen forudser en livlig kamp mod holdet fra den københavnske vestegn - et mandskab der rent spillemæssigt praktiserer mange af de samme ting, som FCM U17 selv gør:

- Ligesom os spiller de 4-3-3 med hurtige kanter, og de heller er ikke bange for at lade deres spillere i bagkæden spille 1-mod-1, så umiddelbart er vi to hold, der står godt til hinanden. Jeg tror det afgørende bliver, hvem der får et spilovertag og kommer til at kontrollere bolden, forudser FCM træneren.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne, men FCM U17 må dog fortsat undvære Mikkel Duelund. Offensivspilleren holdes på sidelinjen af en brækket finger.

Der er kampstart på EDC Arena lørdag kl. 13.00.

U19: Skal skabe flere chancer

Ligesom U17 måtte FCM U19 drage tomhændet hjem fra udebanekampen mod FCK i seneste spillerunde.

Kenneth Andersen lagde efterfølgende ikke skjul på, at han var skuffet over præstationen, især i de sidste 45 minutter. Efter at have sovet på kampen - og genset den på video - ser han dog med mildere øjne på indsatsen.

- Min følelse er noget bedre nu, for rent faktisk var der mange ting, der hang sammen imod FCK. Vores presspil fungerede, og forsvarsmæssigt gjorde vi det også fint.

- Der, hvor det kneb, var i forhold til at skabe chancer, og det har ikke været et problem i de øvrige kampe, så det er ikke noget, vi fortvivler over endnu, fortæller Kenneth Andersen.

Umiddelbart ligner lørdagens hjemmekamp mod Brøndby, da også et opgør, hvor det er de offensive kræfter, der kommer i fokus.

Brøndby U19 har foreløbigt været klart bedst kørende på fremmed græs, hvor man har hentet 12 ud af de 13 point, der udgør holdets samlede pointhøst i indeværende sæson. Sjællænderne har derudover haft for vane at blive indblandet i målrige kampe på fremmed græs – i snit har deres udebaneopgør således budt på fire mål.

To U19-spillere var i aktion, da reserveholdet tirsdag besejrede AaB med 3-0. Asger Sørensen spillede hele kampen i midterforsvaret, og kronede indsatsen med målet til 1-0.

Så lang tid fik Razak ikke, da han først blev skiftet ind med et minut tilbage af den regulære spilletid. Det var dog tid nok til U19-topscoreren kom på måltavlen - han nettede til 3-0 få øjeblikke efter at være blevet sendt på banen.

Kampen mod Brøndby U19 fløjtes i gang lørdag kl. 15.00 på EDC Arena.