08.11.2013, 07:00 | Af: Administrator

Talenterne op mod FCK

Der venter et par spændende udekampe på lørdag mod to meget forskellige FCK-hold

U19: Målfest i vente?
FCM U19 er i glimrende form og tager til København med den selvtillid der kommer efter fem kampe uden nederlag.

Her venter der dog en svær opgave i form af FCK, der er ligaens mest scorende mandskab med 19 mål i 9 kampe. Til gengæld er københavnernes defensiv lidt mere medgørlig, og med 18 indkasserede mål lukker holdet i snit to mål ind per kamp.

Statistikken giver ifølge Kenneth Andersen et ganske godt billede af, hvor FCK U19’s styrke primært ligger:

- Ligesom deres Superligahold spiller de 4-4-2. Det er et hold med et par fysisk stærke angribere, gode kanter, og et par stærke folk på den centrale midtbane. Deres backs vil gerne med frem, og det skal vi forsøge at udnytte, fortæller Kenneth Andersen og letter samtidig på hatten for FCK U19’s præstationer i UEFA Youth League, bedre kendt som ”talenternes Champions League”.

Her er københavnerne fortsat ubesejrede efter fire kampe mod talenterne fra Real Madrid, Juventus og 2 x Galatasaray. Med seks point indtager FCK U19 en øjeblikkelig andenplads i puljen, og har gode chancer for videre avancement før de sidste to kampe.

De gode europæiske resultater kyser dog ikke Andersen og Ulvene, der føler sig godt rustet til at tage over og snuppe alle tre point:

- Vores tre seneste modstandere - SønderjyskE, Esbjerg og Randers – stillede alle op i en 4-4-2, så vi har haft rig lejlighed til at øve os i, hvordan man skal spille mod sådanne hold, lyder det lunt fra Kenneth Andersen.

Begge hold er karantænefri til opgøret, der afvikles på Frederiksberg Idrætspark kl. 13.00 på lørdag d. 9. november.
 

U17 møder minimalistiske FCK

Mens FCK’s U19-hold har været kendetegnet ved at spille målrige kampe, forholder det sig stik modsat for de yngre talenter på FCK U17.

Efter ti spillede kampe er københavnerne U17 Ligaens næstmindst scorende mandskab – blot ti mål er det blevet til -  men til gengæld lukker de næsten ikke nogen mål ind. Blot ni gange har FCK måttet hente bolden ud af nettet.

Svend Graversen forventer da også, at det bliver en kamp, hvor FCM U17 skal forsøge at nedbryde en stærk sjællandsk defensiv, men først og fremmest vil FCM-træneren se sit hold tage revanche efter sidste uges pointdeling med SønderjyskE:

- Kampen mod SønderjyskE er den eneste kamp i den igangværende sæson, vi ikke har været tilfredse med. Vi havde bolden meget, men det ville være synd at sige, at vi var gode venner med den. Derudover haltede vores genpres, og der manglede energi, hvilket var skuffende, for det er ting, der ikke skyldes manglende færdigheder, men manglende indstilling.

- Så det skal vi have rettet op på, og det er selvfølgelig synd for FCK, at det kommer til at gå ud over dem, lyder det kampberedt fra Svend Graversen.

Han kan vælge fra en trup, hvor Mikkel Duelund er eneste skadede spiller. Offensivspilleren har været så uheldig at brække en finger, og må igen sidde over. Det er i skrivende stund uvist, hvor længe skaden vil holde ham ude.

Ellers er det to karantænefri mandskaber, der tørner sammen på kunststofbanen i Frederiksberg Idrætspark. Der er kampstart kl. 15.00 her på lørdag, 9. november.