28.12.2013, 06:26 | Af: Administrator

Bak og Duncan på bænken

Overskriften er ikke en konsekvens af dårlig opførsel hos de to FCM-profiler. Tværtimod. De brugte nemlig begge starten af juleferien på trænerkursus.

Ulvene gik dagen efter årets sidste kamp på en velfortjent juleferie, inden et nyt. spændende år venter på den midtjyske hede. Men for to af klubbens største profiler blev juleferien udskudt en uge. Anfører Kristian Bak Nielsen og Morten 'Duncan' Rasmussen deltog nemlig på DBUs T-træneruddannelse.

I en uge fulgte de et intensiv undervisningsforløb fra otte morgen til ni aften, hvor de skiftevis var på banen og i undervisningslokalerne i Vejen.

LÆS OGSÅ: Spændende forår venter: Køb halvsæsonkort her

- Så man var smadret om aftenen, når man smed sig på puden, konstaterer Kristian Bak Nielsen, der boede på værelse med holdkammeraten Morten 'Duncan' Rasmussen.

T-træneruddannelsen er designet til nuværende og tidligere fodboldspillere, der har erfaring på højeste niveau. Så spørgsmålet er, om FCM-kaptajnen går med en trænerdrøm i maven, når støvlerne engang skal lægges på hylden.

- Det gør jeg jo nok. Grunden, til at jeg tog af sted, var for at prøve det af, og se om det er noget for mig, for jeg har helt sikkert en ide om, at jeg en dag gerne vil være træner. Nu er jeg et skridt længere, og jeg er absolut positiv omkring det, siger han.

Et decideret trænerforbillede har han ikke, men en lang fodboldkarriere har budt på mange forskellige trænere, og det er erfaringer fra dem, som kaptajnen tager med videre, når han en dag skal skabe sin egen profil som træner.

- Jeg har haft mange forskellige trænere, og jeg ved, hvad der har været godt, og hvad der har været skidt. Jeg vil prøve at tage det gode med fra de trænere, jeg har haft. Jeg har en ide om, hvordan jeg gerne vil være som træner. Jeg ved, hvad jeg står for, og det er at være tydelig og klar, men samtidig også at være tæt på spillerne, siger ulveanføreren.

SE OGSÅ: DBUs videoindslag for T-træneruddannelse

Den intensive undervisningsuge har gjort indtryk på Kristian Bak Nielsen, og det har i endnu højere grad gjort han bevidst om, at det kræver et stort forarbejde at planlægge en træning.

- Man skal have det hele til at passe sammen i en træning, og det kræver et godt trænerteam i dagligdagen for at få det hele til at køre. Egentlig burde alle spillere, hvis de har mulighed for det, tage på kurset, for det giver en indsigt i trænernes arbejde, og jeg tror, at flere spillere vil være mere koncentreret og positive i forhold til hverdagstræningen, fordi man ved, hvor svært det er at planlægge en træning.

Også inden for kridtstregerne på grønsværen kan erfaringerne fra kurset være nyttige, vurderer forsvarsspilleren.

- Specielt hvis man er en erfaring spiller, der i forvejen har en rolle i truppen, hvor man vejleder de unge spillere. På kurset får man nogle værktøjer, så man kan vejlede dem på den rigtige måde. Man får andre indgangsvinkler til, hvordan man kan vejlede, forklarer anføreren.

Både Kristian Bak Nielsen og Morten 'Duncan' Rasmussen har modtaget et uddannelsesbevis for kurset. I det nye år skal de så til eksamen i T-træneruddannelsen, som foregår ved, at man skal analysere en U17- eller U19-kamp.