20.12.2013, 10:26 | Af: Administrator

Stærke modstandere i Atlantic Cup

Der er præsenteret et stærkt felt til Atlantic Cup, hvor ulvene kan se frem til hård modstand i holdets tre kampe.

FC Midtjylland har gode erfaringer fra Portugal. To gange har holdet været på træningslejr under mere solrige himmelstrøg, og begge gange er holdet strøget til tops i træningsturneringen ved Algarvekysten. Igen i år deltager ulvene i Atlantic Cup.

Og her kan holdet se frem til en hård matchning i træningsturneringen, hvor FC Midtjylland møder tjekkiske FC Slovan Liberec, islandske Breidablik og det russiske storhold Spartak Moskva.

Ulvene spiller sin første kamp ved Atlantic Cup onsdag den 5. februar, hvor modstanderen er FC Slovan Leberec fra Tjekkiet. Leberec sluttede i sidste sæson som nummer tre i den tjekkiske liga og har i år haft stor succes i Europa League, hvor holdet har kvalificeret sig til knockout-kampene i foråret og møder hollandske AZ.

To dage senere er modstanderen islandske Breidablik, som er blandt de stærkeste hold på den lille ø. I sommer overraskede Breidablik, da de sendte Sturm Graz ud af Europa League-kvalifikation. Efter 0-0 på hjemmebane vandt islændingene 1-0 i returkampen og gik dermed videre til anden kvalifikationsrunde.

Ulvenes sidste kamp ved turneringen bliver mod det russiske storhold Spartak Moskva. Det russiske hold, som tidligere er blevet trænet af Michael Laudrup, vil være en af favoritter til at tage den samlede sejr i den stærkt besatte turnering. Den kamp spilles den 11. februar.

- Vi bliver matchet på et højt niveau i kampene, og vi skal bruge dem, så vi får de optimale betingelser for at spille et godt forår. Derudover er der samtidig et socialt aspekt i en træningslejr, hvor man får rystet holdet godt sammen, når man er sammen over en længere periode, siger cheftræner Glen Riddersholm.

- Det er kollektivet, der om nogen har dannet grundlag for succesen i 2013, og skal vi opleve et lige så succesfuldt 2014, så er det igen holdet og kollektivet, som skal være stjernen tilsat lidt individuelt krydderi, siger Riddersholm.

Udover de hold, som FC Midtjylland møder i turneringen, deltager også FC København, svenske Örebro, islandske Hafnarfjardar og østrigske SV Mattersburg. Alle FC Midtjyllands kampe spilles på det imponerende Estadio Algarve, der har plads til 30.000 tilskuere. Stadionet blev bygget forud for Portugals EM-værtsskab i 2004.