20.12.2013, 06:00 | Af: Administrator

Talent på spring

FC Midtjyllands fodboldakademi rykker hvert år talenter op i superligatruppen. Asger Sørensen står klar blandt de mange talenter til at være den næste til at tage springet.

Af Emil Staulund Larsen

I træningslokalet går ti drenge mellem 16 og 18 år rundt i ens uniformer. FC Midtjyllands sortrøde ulveemblem sidder på brystet af dem alle. De er nogle af klubbens største talenter. Træningssessionen er ved at være overstået, og de fleste af drengene har overgivet sig til snak i stedet for den hårde fysiske træning, men ikke dem alle. 17-årige Asger Sørensen fortsætter.

FC Midtjylland er kendt i det meste af fodboldverdenen for deres talentudvikling, og hvert år sender klubben unge talenter og spillere til udlandet for millionbeløb. Asger Sørensen, der for nylig fik debut for førsteholdet i landspokalen, kan meget vel blive en af de spillere, der om få år befinder sig i udlandet.

- Jeg håber da på at komme op og få superligadebut i denne sæson og så forhåbentligt blive en fast del af truppen inden for to år, fortæller han efter styrketræningen.

Kenneth Andersen, der er cheftræner for FCM’s U19 hold, tror på, at hans viceanfører kan nå sit mål.

- Alt efter, hvad der sker i det kommende transfervindue, så tror jeg, at Asger kan blive en fast del af superligatruppen efter sommer.

Testede talentet i Tyskland
Asger Sørensen kom til FC Midtjylland som 15-årig, og igennem de senere år har han for alvor foldet sit talent ud. Sidste år gav det en prøvetræning hos tyske HSV, og i september fik den unge midterforsvarer debut for klubbens førstehold, da han startede inde i pokalkampen mod FC Djursland. Til den vigtige hjemmekamp mod Brøndby var det unge talent ligeledes med på bænken.

Prøvetræningen i Tyskland udløste i første omgang ikke et udenlandseventyr, men det er ikke noget, der slår den unge midtjyde ud. Han er godt tilfreds med tilværelsen hos FC Midtjylland.

- FC Midtjylland har virkelig gode træningsfaciliteter, og det er som om, at de er et skridt foran alle andre i Danmark, forklarer Asger Sørensen om, hvorfor han valgte FC Midtjylland i sin tid.

- Deres trænerteam skal have en stor ros. Jeg synes, de er rigtig dygtige.

En ny stjerne på stjernevæggen
På FC Midtjyllands akademi er der en væg med fotos af alle de akademispillere, der har fået debut for klubben. Her hænger Asger Sørensen blandt nuværende profiler som Erik Sviatchenko, Sylvester Igboun og Jesper Juelsgård, men også nuværende udenlandsprofiler som Simon Kjær og Winston Ried. Og talentet fra Silkeborg kan komme ligeså langt som Simon Kjær, der for tiden er en central spiller for den franske topklub Lille.

- Asger har en rigtig god teknik og er dygtig med bolden. Han er desuden god med hovedet, og han har en god fysik, roser Kenneth Andersen sin unge forsvarsspiller og fortæller, at han ser ligheder mellem den unge midtjyde og hans store idol, den tyske landsholds- og Dortmundspiller Mats Hummels.

Det handler ikke kun om talent
Akademispillerne har en hverdag med både fodbold og skole. Asger Sørensen er dog glad for den travle hverdag og nyder, at der er ’gang i den’. Han går sideløbende med den almindelige træning til FCM’s mental coach Rene Petersen, der tidligere har hjulpet Erik Sviatchenko med at løfte hans spil.

Det er nemlig ikke kun fødderne, der skal bringe Asger videre i karrieren. Han har selv et bud på, hvorfor han engang skulle blive et af de talenter, der ender med at slå igennem til Superligaen og udlandet.  

- Jeg arbejder altid de sidste ti procent og er meget målrettet. Jeg er altid en af de sidste, der forlader træningsbanen og er tit også den første, der er derude.

Sådan ser en akademispillers hverdag ud:
6:30, stå op og spise morgenmad, tage forbi fysioterapeuten og få tapet sin dårlige ankel op.
7:40, træning frem til kl. 9:00
9:40, skole frem til kl. 15:00
16:00, træning frem til kl. 17:30
17:45, aftensmad, og herefter er aftenen fri, medmindre der er lektier eller afleveringer for.