07.12.2013, 18:42 | Af: Administrator

U17 sluttede 2013 af med tre point

Masser af mål og en flot spillemæssig præstation i 4-2 sejren over Silkeborg - den fjerde sejr i træk for FCM U17

En overbevisende sejr i lørdagens lokalderby mod Silkeborg betyder, at FCM U17 kan gå til vinterpause på U17 Ligaens førsteplads, to point foran Randers, der dog har spillet to kampe færre.

Sejren mod SIF var den fjerde i træk for Ulvene, der lørdag eftermiddag ikke lignede en samling ferietrængende spillere, men snarere et mandskab med appetit på flere kampe. FCM U17 satte sig fra kampens start på begivenhederne, og satte gæsterne under et hårdt tryk.

Der skulle dog gå 24 minutter før kampens første mål faldt, og det var et mål, der på glimrende vis viste, hvordan man ønsker at spille fodbold FCM. Venstrebacken Anders Hagelskjær tog del i angrebsspillet og slog fra kanten en bold ind i feltet, hvor sekseren Gloire Rutikanga var søgt med ind, og kunne heade FCM i front.

Blot tre minutter senere gentog forestillingen sig, blot med andre aktører. Denne gang var det højrebacken Alexander Munksgaard, der var manden bag indlægget og Rasmus Nissen, der med hovedet dirigerede bolden i nettet. 2-0.

Det lykkedes dog Silkeborg at få reduceret fem minutter før pausefløjtet efter en omstilling. I første ombæring fik FCM-forsvaret ganske vist afværget muligheden, men Silkeborg-spillerne fik fat i andenbolden, der blev spillet på tværs af FCM-feltet, og tæt inde under mål fik en af gæsterne bolden skubbet over stregen.

FCM U17 var dog ikke længe om at svare igen. Mikkel Duelund og Rasmus Nissen kombinerede flot, og fik trukket Silkeborg-forsvaret i ubalance, inden bolden blev lagt af til Erik Braun, der genetablerede tomålsføringen med et spark fra feltets kant.

Foran med to mål ved halvleg valgte trænerteamet at flytte Gloire lidt længere tilbage, men justeringen havde ikke den ønskede effekt, for Ulvene kom dårligt ud til de sidste fyrre minutter. Presspillet fungerede ikke nært så godt længere, og efter et kvarter reducerede Silkeborg på ny. Det skete da et hjørnespark blev slået ind i den forreste del af feltet, hvor en Silkeborg-spiller relativt ugeneret kunne stige op og heade bolden i mål.

Reduceringen var fortjent nok, for Ulvene havde tabt momentum, men fungerede også som et wake-up call for FCM U17, der atter tog teten, og tilspillede sig flere chancer. Vi skulle dog frem til fem minutter før tid, før kampen blev endegyldigt afgjort - Mikkel Duelund driblede sig igennem helt nede ved baglinjen og sendte bolden fladt ind i feltet, hvor Gloire scorede bag om sit eget støtteben. Et flot punktum for kampen og efterårssæsonen.

- Vi har været involveret i nogle tætte opgør på det seneste, men i dag havde vi god kontrol med kampen, og følte os hele tiden sikre på, at vi nok skulle tage de tre point. Vi har haft brug for hele truppen i det her efterår, og alle mand har ydet deres til, at vi kan gå til pause på førstepladsen. Lige så vigtigt, så kan vi også se, at spillerene har taget store skridt i deres udvikling siden sæsonstarten, så mavefornemmelsen er rigtig god her ved halvlvejsmærket, lyder det fra en glad akademitræner Søren Bjerg.

Der venter nu et par ugers træning, før akademispillerne kan tage hjem til deres familier på en velfortjent juleferie. Næste ligakamp ligger endnu et godt stykke ude i fremtiden - det er den 15. marts, hvor FCM U17 på hjemmebane tager imod Vejle BK. Se stilling og resultater for U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - Silkeborg IF U17 4-2 (3-1)
24' 1-0 Gloire Rutikanga (assist Anders Hagelskjær)
27' 2-0 Rasmus Nissen (assist Alexander Munksgaard)
35' 2-1 Silkeborg
38' 3-1 Erik Braun (Assist Rasmus Nissen)
55' 3-2 Silkeborg
75' 4-2 Gloire Rutikanga (assist Mikkel Duelund)

Opstilling: Oliver Ottesen - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Alexander Nicolajsen, Gloire Rutikanga, Mikkel Duelund - Erik Braun (65' Martin Høgstad), Simon Sterring (75' Mads Olsen), Rasmus Nissen