10.12.2013, 23:17 | Af: Administrator

Ulvene dominerer eksperternes efterårshold

FC Midtjylland har været Superligaens bedste hold i 2013, og det smitter af, når eksperterne sætter efterårets hold.

Fulgte Superligaen kalenderåret kunne FC Midtjylland kalde sig danske mestre nu. Ulvene er nemlig det mandskab, der har samlet flest point sammen i hele 2013. 56 point er det blevet til, og det er otte point mere end FC København på andenpladsen.

Og ulvenes flotte år har smittet af, når diverse eksperter har sat deres hold for efteråret 2013. I Onsides bud på det stærkeste hold i efteråret har fodboldeksperterne Jesper Grønkjær og Jesper Thygesen fundet plads til fire FCM-spillere, hvilket ingen andre hold overgår.

På kassen er Jonas Lössl, der blot har inkasseret 16 mål i efterårets 18 kampe, hvilket gør ham til den keeper, som har lukket færrest mål ind. En stor del af æren for det skal også findes hos en stærkt spillende Erik Sviatchenko, som styrer forsvaret på de to eksperters hold.

På den centrale midtbane har de sat Danny Olsen, der har spillet et stærkt efterår for ulvene og i sin sidste kamp for klubben kvitterede med en assist til Erik Sviatchenko. Helt på toppen er Morten 'Duncan' Rasmussen, der med sine ni mål er FCM-topscorer og nummer to på Superligaens topscorerliste.

Tipsbladet har fundet plads til en ulv i hver kæde. I midterforsvaret er det igen Erik Sviatchenko, mens Danny Olsen, der med fem målgivende oplæg ligger på en delt førsteplads på Superligaens assistliste, har kæmpet sig til en plads på midtbanen. Morten 'Duncan' Rasmussen har spillet sig til en plads i angrebet på holdet.

Også DR's fodboldkommentator Andreas Kraul har givet sit bud på efterårets hold. På mål har han Jonas Lössl, der har "været stabil, pålidelig og uden de tidligere udfald", mens han også har fundet plads til Jesper Juelsgård, "der på suveræn vis har styret venstre side af forsvaret hos FC Midtjylland - og i høj grad også bidraget til topholdets offensiv med mål og assist".

DR-kommentatoren har i front fundet plads til Morten 'Duncan' Rasmussen, der "er med blandt de allerforreste på topscorerlisten, men 'Duncan' får også plads på Efterårets Hold på grund af det store arbejde med enorm betydning han også yder på andre fronter for FC Midtjyllands tophold. Meget spil er bygget op om angriberens evne til at holde både et par modspillere samt bolden i den opbyggende fase, hvilket er lykkedes i så høj grad, at det også blev til et landsholdscomeback"

Endelige har han valgt FC Midtjyllands cheftræner Glen Riddersholm på trænerbænken. Hertil lyder begrundelsen: "I løbet af sommeren nedjusterede ledelsen i FC Midtjylland både de økonomiske, verbale og sportslige armbevægelser. Og hvad gjorde Glen Riddersholm: Ja, han fik hentet hidtil usete kvaliteter frem i klubbens nuværende trup og gjort holdet til reel guldkandidat. Fornemt trænerarbejde". Derudover har Kraul også udtaget en bænk, hvor han har fundet plads til Erik Sviatchenko og Danny Olsen.

Ekstra Bladets ugentlige fodboldmagasin Fodbold Med Attitude har også givet deres bud på efterårets hold, og magasinet belønner ulvene for deres gode defensiv i efteråret. Det betyder Jonas Lössl på målet, mens både Patrick Banggaard og Erik Sviatchenko er valgt til midterforsvaret.