06.12.2013, 10:32 | Af: Administrator

Unge ulve udtaget til U17-landsholdet

Alexander Munksgaard og Kristian Dirks Riis udtaget til U17-landsholdets tur til Portugal. Flere unge ulve kan komme i spil.

U17-landstræner Jan Michaelsen har udtaget 11 af de 18 spillere, som fra den 17. til 19. december møder Portugal i to testkampe. Landstræneren har endnu engang fundet plads til FC Midtjyllands Kristian Dirks Riis og Alexander Munksgaard.

Den danske trup bliver suppleret af yderligere seks spillere efter tirsdagens U17-samling i Tilst, hvor FC Midtjylland har Rasmus Nicolaisen, Gloire Rutikanga og Mikkel Duelund med.

LÆS OGSÅ: U17 lukker efteråret med lokalopgør

Med de to kampe mod Portugal slutter U17-landsholdets en resultatmæssig ujævn sæson af.

Holdet startede forrygende med kvalifikation til finalen i årets internordiske turnering efter sejre over Sverige, Island og Norge og en målscore på 11-1. Dog måtte holdet se sig slået i finalen af Finland, der strøg til stops efter straffesparkskonkurrencen.

14 dage senere deltog truppen i årets udgave af Syrenka Cup, hvor holdet gik ubesejret igennem og fik tredjepladsen efter en 4-1 sejr over Georgien.

Desværre snublede holdet til EM-kvalifikationen i september måned, hvor et nederlag til Østrig bremsede dansk deltagelse ved Eliterunde i foråret, som Danmarks kommende modstander Portugal er kvalificeret til efter tre sejre i deres 1. EM-kvalifikationsrunde.

Til gengæld har Danmark haft en overhånd i de seneste U17-opgør mod portugiserne, hvor det tilbage i december 2008 blev til to sejre på henholdsvis 2-1 og 3-2 til det danske U17-landshold.

Kristian Dirks Riis står noteret for fem U17-landskampe, mens Alexander Munksgaard har opnået otte kampe.