09.03.2013, 19:06 | Af: Administrator

Actionfyldt premiere for U19

En vild tur i rutschebanen endte med et point til begge hold.

Temmelig surrealistisk. Sådan lød det tørt fra cheftræner Kenneth Andersen, da han skulle beskrive situationen ved pausen i lørdagens ligaopgør mod Silkeborg.

Måltavlen på EDC Arena talte nemlig sit tydelige sprog med en 3-0-føring til gæsterne, men det var nu ikke fordi, FCM var blevet rundbarberet. Faktisk havde ulvene tre gange måtte se forsøg tage undersiden af overliggeren og springe ned på den forkerte side af stregen. Derudover havde gæsterne reddet et hovedstød på stregen.

Det var dog svært at få øje på, at det var det samme FCM U19, der blot havde lukket en enkelt pind ind i fem træningskampe. I særdeleshed kunne det ikke ses, at holdet havde tilbragt en stor del af opstarten med at terpe, hvordan man lukkede ned for modstandernes omstillinger. Silkeborgs scoringer til 0-1 og 0-3 kom således begge efter kontrachancer til gæsterne, mens 0-2 scoringen faldt på et direkte frispark.

Stillingen betød, at FCM U19 havde et bjerg at bestige i anden halvleg, og trænerteamet benyttede da også pausen til at foretage en taktisk udskiftning. Pione Sisto kom ind i stedet for midterforsvareren Frederik Kjærulff, hvilket afstedkom en større dominoeffekt ned gennem holdet, da Sisto kom ind på kanten, så Aasgaard blev flyttet ned på backen, mens Jeremiassen tog over i centerforsvaret – alt sammen med henblik på at få lagt mere tryk over venstrekanten, hvor gæsterne kun sjældent førte spillet over.
-----------------------------------------
MANDAG KL.19 FCM-FCN:
NYHED! Se PreMatch: http://youtu.be/-4yRwSMfyHQ
Læs Update: http://www.e-pages.dk/mediehusethf/27/
Spilforslag: http://tinyurl.com/cxrmnkv
Print-Selv-Billet: www.fcm.dk/billet
-----------------------------------------
… og op af hullet igen
Ændringerne gav ikke gevinst i form af en hurtig reducering, men om ikke andet fik ulvene stivet den defensive organisation af og placeret sig noget bedre.

Efter en times spil lykkedes det så ulvene at få åbnet kampen på ny. Først med en scoring af Musefiu, og troen på, at ulvene kunne få noget ud af opgøret, voksede yderligere, da Pione Sisto blot to minutter senere flugtede 2-3 målet i kassen efter forarbejde af Lucas Hove, der spillede en god kamp på trods af, at han havde døjet med influenzasymptomer op til kampen.

Mod kampens slutning var tanken dog ved at være tom for kantspilleren, og han blev erstattet af Benjamin i et forsøg på at lægge det afgørende tryk mod de vaklende Silkeborg-geledder. Den mission lykkedes til perfektion blot et minut senere, da Paul sparkede FCM på omgangshøjde efter at være blevet assisteret af Pione Sisto. 3-3.

Så lugtede ulvene for alvor blod, og presset blev intensiveret mod et synligt udmattet Silkeborg-hold, der dog stadig var giftige på omstillinger, fordi FCM investerede alle mand i jagten på 4-3-målet.

Det resulterede i en højspændt og meget underholdene slutfase, hvor ingen af holdene dog fik scoret yderligere, og således endte det med pointdeling efter en hæsblæsende kamp, hvor Kenneth Andersen både følte trang til at revse og rose sine spillere.

- Det er pivringe, at vi indkasserer tre mål i første halvleg, når det udelukkende sker, fordi vi ikke selv gør det godt nok. Nu har vi trænet de her ting igennem hele opstartsfasen, og så er det ganske enkelt for dårligt, at det ryger ud af vinduet i det øjeblik, vi træder ind på banen, og lige nu føles det som om, vi har tabt to point.

- Samtidig må jeg også bare sige, at når situationen var, som den var ved halvleg, hvor vi er bagud med tre mål, så er det saftsuseme godt kæmpet, at vi kommer tilbage og får reddet det ene point. Den del skal spillerne have stor ros for, medgiver Kenneth Andersen.

Der venter nu FCM U19 en længere kamppause før næste kamp i U19 Ligaen. Helt præcis går der fire uger, før Brøndby gæster EDC Arena den 6. april klokken 15.00.

Matchfacts

FC Midtjylland U19 – Silkeborg IF U19 3-3 (0-3)
0-1 Silkeborg (14. min.)
0-2 Silkeborg (24. min.)
0-3 Silkeborg (45. min.)
1-3 Musefiu (62. min.)
2-3 Pione Sisto (64. min.)
3-3 Ebere Paul (79. min.)

Startopstilling FCM: Oliver Korch – Tobias Jeremiassen, Frederik Kjærulff, Ragnar Ragnar, Malte Kiilerich HansenLasse Thomsen, Mikkel Luimes Nielsen, Musefiu– Mads Aasgaard, Paul Onuchu, Lucas Hove

Indskiftninger:
Frederik Kjærulff ud, Pione Sisto ind (46. min.)
Lucas Hove ud, Benjamin ind (78. min.)