09.03.2013, 11:37 | Af: Administrator

Akademiet skyder foråret i gang med optimisme

Der venter et spændende forår for Akademiet, hvor begge hold vil kæmpe med om medaljer. Derudover venter stor international turnering for U17-holdet.

I dag går det atter løs i U17 og U19 Ligaen, når Silkeborgs IF besøger EDC Arena i Ikast. Og efter en god opstart for Akademiet bliver foråret mødt med en god gang optimisme hos akademichef Flemming Broe.

- Vi har to trupper, som stort set er skadefrie. Vi har haft en super god opstart, og vi ser frem til foråret med masser af optimisme. Vi ligger godt til i U17 og U19 Ligaen, og optakten har været begunstiget af, at mange akademispillere har været med på træningslejren i Portugal, siger Flemming Broe.

Akademiet havde i 2012 hele 12 spillere, der debuterede på de danske ungdomslandshold, og ulvene var en af de klubber, som sidste år leverede flest spillere til de danske ungdomslandshold.

- Det er rigtig positivt, at vi har så mange spillere på landsholdene. Samtidig har de unge begået sig godt på træningslejren og på reserveholdet. Vi er godt på vej rent sportslig, og nu glæder vi os til at tage hul på de kampe, hvor der er point på spil, siger akademichefen.

Han glæder sig samtidig over den store forældreopbakning, der er omkring Akademiet, hvor ikke mindst akademirådet spiller en stor og vigtig rolle.

- Med det fokus, der har været på Akademiet, er det vigtigt, vi får et forår med arbejdsro. Men spillere og ansatte har formået at holde maksimal fokus på det, det handler om. Samtidig har vi haft et super godt samarbejde med vores akademiråd i denne fase. Vi har et råd, der er trådt i karakter, og som har været en vigtig sparringspartner. Vi har en stor forældreopbakning - også når der har været udfordringer, siger Flemming Broe.

Derudover glæder akademichefen sig over, at mange tidligere akademispillere klarer sig godt rundt om i Europa, hvor Viktor Fischer, der sidste år fik landsholdsdebut og Champions League-debut for Ajax, er det seneste eksempel på, at talentudviklingen fungerer på den midtjyske hede.

Storhold venter i Italien
Og måske gemmer den næste nye akademispiller, som slår igennem i udlandet, sig på U17-holdet, der har overvintret på en andenplads i Ligaen, hvor blot to point skiller dem fra Esbjerg, der har lagt sig i spidsen. Dermed er der lagt op til en tæt jysk duel i foråret, hvor også AaB på tredjepladsen har muligheden for at blande sig.

- Vi kan ende med at vinde Ligaen, og det går vi benhårdt efter. Vi har haft en rigtig god opstart, hvor spillerne er blevet matchet på alle parametre. Alle byder sig ind, og vi er stort set dobbeltdækket på alle pladser, siger Svend Graversen, der er cheftræner for U17-holdet.

Foruden guldkampen i den hjemliga liga kan U17-talenterne også se frem til store internationale udfordringer, når holdet deltager i Arco Cup i Italien, hvor modstanderne i den indledende gruppe er storholdene Juventus, Atalanta og Napoli.

- Vi skal ned og have mere international erfaring under andre forhold, end spillerne er vant til. Vores trup har allerede international erfaring og så meget kvalitet, at vi kan være med. Vi går benhårdt efter at gå videre fra puljen, selv om kun to udenlandske hold tidligere har gjort det, fortæller Graversen.

Medaljepladser jagtes
For U19-mandskabet skydes foråret i gang fra en fjerdeplads, men her håber man på, at den placering er vekslet til en medaljeplads, når sæsonen er slut. Der venter dog et tæt forår for holdet, som i pausen har sagt farvel til Morten Knudsen, der er rejst til Inter, og Mads Nørby, som er skiftet til Skive. Derudover er det tvivlsomt, hvor meget holdet får glæde af Pione Sisto, som er inde omkring  superligatruppen.

- Vi skal forsøge at bygge videre på det, vi arbejdede med i efteråret. Men det er klart, at når man siger farvel til nogle spillere, er der andre, som skal ind, og derfor handler om at få dem til at passe sammen, siger Kenneth Andersen, der U19-cheftræner.

Holdet er et point efter OB på tredjepladsen, og jagten på medaljepladsen sættes ind allerede i weekenden.

- Vi ved, at tingene skal gå op i en højere enhed. Der er mange lige hold, og vi kommer til at spille nogle tætte kampe, og der skal vi være skarpe. Er vi det, kan det lykkes, men er vi ikke det, kan vi også dumpe ned i rækken. Men der er ingen tvivl om, at det bliver et lærerigt forår for spillerne, siger Kenneth Andersen.

Der er kampstart på EDC Arena for U17-holdet klokken 13.00, mens U19 overtager banen klokken 15.00. Mød op og støt morgendagens stjerner.