09.03.2013, 17:25 | Af: Administrator

Deja-vu for U17

Silkeborg straffede manglende effektivitet i forårspremieren.

Der var ikke noget at sige til, hvis FCM U17 i minutterne efter lørdagens kamp mod Silkeborg gik rundt med en følelse af at have oplevet det hele en gang før.

Da de to mandskaber mødte hinanden i efteråret, endte kampen med en 1-0-sejr til Silkeborg, efter en kamp hvor FCM havde været bedst i alle aspekter på nær disciplinen med at putte bolden i modstanderens net, hvilket selvfølgelig også er en ret væsentlig del af spillet, og desværre kom det til at gentage sig i forårspremieren.

At det skulle gå sådan, var der dog ikke meget, der tydede på i kampens indledning. FCM U17 satte sig fra kampens start på opgøret, havde bolden næsten hele tiden og formåede også at veksle spilovertaget til chancer. I den modsatte ende begrænsede Silkeborgs offensive output sig til en enkelt standardsituation, men til gengæld forsvarede gæsterne sig dygtigt og havde også heldet på sin side i de afgørende situationer, og derfor endte de første fyrre minutter uden mål.

-----------------------------------------
MANDAG KL.19 FCM-FCN:
NYHED! Se PreMatch: http://youtu.be/-4yRwSMfyHQ
Læs Update: http://www.e-pages.dk/mediehusethf/27/
Spilforslag: http://tinyurl.com/cxrmnkv
Print-Selv-Billet: www.fcm.dk/billet

-----------------------------------------

Om det skyldtes frustration over det udeblevne føringsmål skal være usagt, men efter pausen dalede koncentrationen hos ulvene, der dog stadig var i teten. Der blev sjusket med boldomgangen, og man begyndte at kunne se tegningen til chancer til udeholdet. Efter 60 minutters spil fik gæsterne så den chance, de havde ventet på. En lang bold hoppede henover en passiv FCM-bagkæde, og så kunne Silkeborg bringe sig foran.

Målet stressede FCM U17, og ti minutter senere gik det så helt galt. En ellers ufarlig situation i FCM-feltet endte med, at der blev begået et helt igennem unødvendigt straffespark, og så havde ulvene for alvor ryggen mod muren. 2-0 målet fik hjemmeholdet til at iværksatte en sidste desperat offensiv, og Silkeborg blev trykket helt tilbage på banen. Det gav adskillige store chancer, men ind over stregen ville læderet ikke. Og så alligevel.

Ved den ordinære spilletids udløb fik FCM tilkæmpet sig et hjørnespark, og inde i feltet reducerede Rasmus Lauritsen med et hovedstød. Det gav en febrilsk overtid, hvor FCM fik chancen for at udligne, men det lykkedes Silkeborg at ride stormen af.

Forståeligt nok var Svend Graversen frustreret over situationen omkring straffesparket, der førte til Silkeborgs 2-0-mål, og den omstændighed, at holdet igen bragte sig i en svær situation ved ikke at kende sin besøgstit.

- Det er simpelthen ikke godt nok, at vi igen er så dårlige til at udnytte vores chancer. Det er ikke fordi, vi spiller en dårlig kamp, men vi er nødt til at gøre tingene færdige. Men en stor cadeau til et dygtigt Silkeborg-hold, der fightede røven ud af bukserne, konstaterede FCM-træneren efter kampen.

FCM U17 sidder over i den kommende spillerude og benytter pausen til at holde formen ved lige i Italien, hvor holdet deltager i træningsturneringen Torneo Citta di Arco, der løber af staben fra 14. - 19. marts. Næste kamp i U17 ligaen er udebaneopgøret mod HB Køge, der spilles lørdag den 23. marts klokken 14.30.

Matchfacts
FC Midtjylland U17 – Silkeborg IF U19 1-2 (0-0)
0-1 Silkeborg (60. min.)
0-2 Silkeborg, strf. (70. min.)
1-2 Rasmus Laurisen (80+ min.)

Startopstilling FCM: Rasmus Bach – Jeppe Solgaard, Asger Sørensen, Joachim Andersen, Rasmus Lauritsen – Jonas Gemmer, Sigurd Schøndorf, Mikkel Duelund – Erik Baun, Simon Sterring, Martin Høgstad.

Indskiftninger:
Martin Høgstad ud, Anders Lund ind (50. min.)
Mikkel Duelund ud, Alexander Nicolajsen ind (55. min.)
Asger Sørensen ud (skade), Kristian Riis ind (60. min.)