02.03.2013, 05:01 | Af: Administrator

FCM og UU Herning fortsætter godt samarbejde

FC Midtjylland og Ungdommens Uddannelsesvejledning i Herning skyder på lørdag hul på deres tredje sæson sammen.

Det er efterhånden to år siden, at Ungdommens Uddannelsesvejledning i Herning (UU Herning) tog utraditionelle midler i brug for at skaffe praktikpladser til de unge i det midt- og vestjyske område, da de i samarbejde med FC Midtjylland lancerede "På Banen" som et nyt, fælles projekt.

I de foregående to sæsoner er det lykkedes de to UU-vejledere Lars Chr. Larsen og Peter Villadsen at stille fuldt hold, og til forårssæsonen er de første to "spillere" til holdet allerede fundet, inden det første fløjt har lydt i Superligaen.

- Vi har vores gang i loungen på MCH Arena, hvor vi kan bruge FC Midtjyllands netværk. Vi går rundt og forsøger at koble de unge mennesker sammen med virksomhederne. Men virksomhederne kan også kontakte os, hvis de har spørgsmål eller er interesseret i at få en elev, fortæller Peter Villadsen.
 
- Vi vil åbne dørene for de unge mennesker og give dem muligheder, men vi blander os ikke i, om virksomhederne ansætter dem eller ej. Det helt op til virksomhederne selv, men vi bidrager gerne med råd og vejledning, forklarer UU-vejlederen.

På UU Hernings hjemmeside kan de unge tilmelde dig en Ungebank, hvor virksomheder kan se deres profiler. Det succesfulde midtjyske samarbejde er der blevet lagt mærke til rundt om i landet, og lige nu arbejdes der på at etablere et lignende samarbejde i både OB og AC Horsens.
 
- Vi vil gerne være med til at tage et socialt ansvar i regionen. FC Midtjylland er hele regionens hold, og derfor er det også vigtigt for os, at vi giver noget tilbage, projektet "På Banen" er en måde, hvorpå vi kan gøre det, siger kommercieldirektør i FC Midtjylland Martin Høj.