22.03.2013, 10:47 | Af: Administrator

FCM-talent prøvetræner i hollandsk storklub

Joachim C. Andersen skal på en uges prøvetræning hos de tidligere hollandske mestre fra Twente.

Oplevelserne står i øjeblikket i kø for FC Midtjyllands talentfulde Joachim C. Andersen. Tidligere på året fik den talentfulde forsvarsspiller sin debut på U17-landsholdet, og i februar måned var han en af i alt 12 akademispillere, der var med på klubbens træningslejr i Portugal.

Senest var Joachim C. Andersen sammen med resten af FC Midtjyllands U17-hold i Italien, hvor holdet deltog i den stærkt besatte Città di Arco Beppe Viola turnering, hvor holdet lagde ud med en sejr over Juventus, men desværre ikke gik videre fra den indledende pulje.

Den hollandske mesterklub fra 2010 har igennem længere tid fulgt den talentfulde forsvarsspiller, og det har nu resulteret i en uges prøvetræning. Mandag sætter Joachim C. Andersen kursen mod Enschede i Holland, hvor han træner med frem til søndag.

- Det er et skulderklap, at jeg er blevet inviteret derned, men jeg tager det stille og roligt. Men det er da fedt, lyder det beskedent for den unge FCM'er, der er en del af midtjydernes stærke U17-hold, som er med i mesterskabskampen i U17 Ligaen.

- Jeg skal ned og vise, hvad jeg står for. Det er mit opspil, de har lagt mest mærke til, og det skal jeg ned og vise, og så skal jeg sætte mig igennem defensivt og være en leder med en masse kommunikation, siger Joachim C. Andersen.

- Jeg får mulighed for at måle mig med spillere fra udlandet og se, hvordan jeg står i forhold til dem. Det vil give noget til mit eget spil. Jeg kommer ned i et professionelt miljø, og det bliver en stor oplevelse, som jeg glæder mig til, siger FCM'ern.

Twentes ungdomshold, som Joachim C. Andersen skal træne med, topper den hollandske liga, og akademichef i FC Midtjylland Flemming Broe glæder sig over, at den hollandske storklub, hvis seniorhold indtager en femteplads i Æresdivision, har inviteret FCM-talentet til prøvetræning.

- Joachim har haft et fantastisk godt forår, hvor han har været med landsholdet og med på træningslejren i Portugal. Han har haft en rigtig god sportslig udvikling, og det er flot, at han har gjort sig interessant i en udenlandsk klub, og det er meget berettiget, at han er blevet tilbudt at komme til prøvetræning. Vi ønsker ham held og lykke og håber, det giver ham en god oplevelse og nogle gode udfordringer, siger Flemming Broe.

- Joachim er en dygtig tekniker, som er er fysisk stærk. Han sparker godt med begge ben, og så header han godt. Han er en selvstændig dreng, som er meget vellidt. Han har været inde i en rigtig god udvikling det seneste år, og det bliver spændende for ham at prøvetræne i Twente, siger U17-træner Rene S. Andersen.

Joachim C. Andersen er i den FCM-trup, der i eftermiddag møder Brøndby i Reserveligaen.