30.03.2013, 11:46 | Af: Administrator

God start af ulvene i Campus Cup

FCM er kommet godt fra land i U16-talentturneringen Campus Cup, der løber af stablen i Vejle i påsken

Der bliver ikke spillet kampe i U17 og U19 Ligaen i helligdagene, men det betyder dog ikke at talentsektoren holder fri. Henover påsken deltager spillerne fra årgang 97 og 98 således i den internationale talentturnering Campus Cup i Vejle, der har deltagelse af Vejle Boldklub Kolding, FCM og AB, samt engelske Bristol City, norske IK Start og svenske BK Häcken.

Første kamp for de unge ulve blev spillet skærtorsdag og her blev det til pointdeling efter en tæt og actionmættet kamp mod værterne fra Vejle Boldklub Kolding, der endte med cifrene 3-3. Holdets træner Svend Graversen fortæller:

-Vi spiller en helt fantastisk første halvleg, og bringer os helt fortjent foran med 2-0 mod et rigtig godt VBK-mandskab. Desværre får de reduceret lige før pausen. I anden halvleg får Vejle momentum, og de får først udlignet og siden bragt sig foran. Vi får dog kæmpet os tilbage, og i kampens sidste minut får vi udlignet. Det var en kamp der blev spillet i højt tempo og på et højt niveau, mellem to mandskaber der begge gik langt frem på banen for at presse modstanderen, beretter FCM-træneren om opgøret, hvor FCM-forsvareren Kristian Dirks Riis blev kåret til kampens spiller.

Allerede næste dag, fredag, var det unge FCM-mandskab igen i aktion, denne gang mod Bristol City, der blandt andet kunne mønstre tre walisiske U16-landsholdsspillere. I deres første kamp havde Bristol jævnet IK Start med jorden i en ensidig affære, der var endt med britisk 7-0 sejr.

Der ventede dog briterne væsentligt hårdere modstand på andendagen, og et sublimt spillende FCM-mandskab kunne gå til pause med en 3-0 føring. Dermed burde kampen reelt være afgjort, men det, var der ikke nogen, der havde fortalt englænderne der indædt kæmpede videre. Bristols "fighting spirit" kastede en hurtig reducering af sig, men blev prompte stppet tilbage i sækken af en midtjysk 4-1 scoring. Igen fik briterne dog reduceret, og mod et synligt træt FCM-hold, var der pludselig igen spænding om udfaldet. Denne gang holdt ulvene dog stand, og fik også lukket den hæsblæsende kampen endegyldigt med scoringen til 5-2. Det var derfor kun af kosmetisk betydning at Bristol City i opgørets døende minutter igen fik reduceret til 5-3.

Bristols Joe Merell blev kåret til kampens spiller og  Svend Graversen havde følgende vurdering af opgøret:

- Første halvleg var tæt på perfekt. Bristol stiller med et godt hold, og nægtede simpelthen at give op, og så endte det med at blive mere spændende, end vi havde håbet på. Nu har vi spillet en rigtig gode halvleg, i begge de første kampe, og så må vi prøve at se, om vi ikke kan holde det niveau over en hel kamp, fortæller Graversen.

Kampene ved Campus Cup bliver afviklet som almindelige U17-opgør, det vil sige 2 halvlege a 40 minutter, og det tæpakkede program (4 kampe på fem dage, red.) trækker naturligt nok  veksler på spillerne, der idag, lørdag, får sig en fortjent hviledag.

Søndag kl. 12.00 går det så løs igen, for FCMs vedkommende med en kamp mod BK Häcken, der er løbet ind i et par gedigne øretæver, i det deres to første kampe i turneringen begge er endt med 1-9 nederlag, til henholdsvis VBK og AB. Kampen spilles på kunstgræsbanen i VB Parken, Hellumvej 9 i Vejle, og mandag kl. 14.00 afslutter FCM så Campus Cup med en kamp mod AB.

Vi følger naturligvis op på ulvenes videre færd i turneringen, og derudover kan resultaterne fra de øvrige kampe ses på Vejle Boldklub Koldings hjemmeside.