19.03.2013, 11:45 | Af: Administrator

Justitsministeren besøgte FC Midtjylland

Justitsminister Morten Bødskov og folketingsmedlem Mogens Jensen fik overrakt FC Midtjylland-trøjer, da de besøgte mandag eftermiddag besøgte ulvene.

Justitsminister Morten Bødskov var sammen med folketingsmedlem Morgens Jensen i går på besøg i Midt- og Vestjylland, og her fik ministeren, der selv er passioneret fodboldfan, tid til at lægge vejen forbi FC Midtjyllands kontor i Ikast.

Og netop Ikast og Ikast Stadion vækker store minder hos ministeren, der oprindelig kommer fra Karup. Som yngre var han nemlig flittig gæst på stadionet i Ikast.

- Jeg har været på Ikast Stadion masser af gange som ung og set store fodboldkampe. Jeg så Allan Simonsen efter hjemkomsten fra Charlton, og jeg har set Leeds og Widzew Łódź spille herude for rigtig mange år siden, hvor en stjerne som Boniek var med. Jeg er kommet her ufatteligt mange gange, så derfor var det også naturligt at komme forbi Ikast Stadion og FC Midtjylland, siger justitsministeren.

Besøg i topprofessionel klub
Men besøget handlede ikke kun om nostalgi fra gamle dage. Justitsministeren fik et indblik i en professionel fodboldklub, ligesom han fik mulighed for at drøfte den nye handleplan mod fodbolduroligheder, som han har fremlagt.

- Besøget har handlet om at få et indblik i, hvordan man arbejder som topprofessionel klub. Og så har vi jo lige lanceret en stor, ny handleplan mod fodbolduroligheder. Jeg har fået et første indtryk af, hvordan den er blevet modtaget, og der er beskeden klar. Det er fint, men vi skal huske at ramme dem, der er problemet og ikke gøre problemet større, end det er.

- Vi skal sikre, at når folk kommer til fodbold, kan de få en god oplevelse, og derfor er det rigtigt med de værktøjer, som sikrer, at vi går efter dem, der skaber problemer. Alle andre skal have lov til at have den fodboldoplevelse, som fodbold nu engang skal være med fest og god stemning, siger justitsministeren, der var glad for sit besøg hos ulvene.

- Det er en fantastisk klub. Udover at jeg har set mange fodboldkampe på Ikast Stadion, så har jeg selv spillet håndbold i hallen, så det er flashback til gamle dage, og det har været en fantastisk oplevelse at være på besøg, siger Bødskov.

Lydhør og interesseret minister
Det var folketingsmedlem Mogens Jensen, der havde arrangeret mødet, og han glæder sig over besøget af justitsministeren i det midt- og vestjyske.

- Det er vigtigt for mig, at så mange i regeringen som muligt er opmærksomme på udviklingen og behovene i det midt- og vestjyske, og derfor er justitsministerens besøg vigtigt, siger Mogens Jensen.

I FC Midtjylland er kommerciel direktør Martin Høj, der sammen med bestyrelsesmedlem Carsten Christensen tog imod ministeren, glad for besøget, hvor han oplevede en åben minister.

- Vi oplevede en minister, som var lydhør og meget interesseret. Det er en blåstempling af den rejse, vi er ude på, at vi kan tiltrække os besøg af to prominente politikere i landet. Der er ingen tvivl om, at vi skylder Mogens Jensen et stort tak for hans bidrag til at få Morten Bødskov til klubben, siger Martin Høj.