08.03.2013, 12:00 | Af: Administrator

Revanche til gode for FCM U17

Spændende forår skydes i gang med lokalderby for U17-holdet.

Fem sejre, et enkelt nederlag og en målscore på 22-3.

Det har været udbyttet af træningskampene i løbet af vinteren, hvilket vidner om et FCM U17, der har set mere end almindeligt stærkt ud op til forårspremieren i U17 Ligaen. Her befinder ulvene sig i en tæt duel med Esbjerg om guldet.

- Det bliver et rigtigt spændende forår, vi tager hul på. Esbjerg er svag favorit i kraft af, at de har to points forspring, men det ser meget lige ud. Vi kommer til at være favoritter i langt de fleste kampe, vi spiller i foråret, og det forventningspres skal vi vise, at vi kan bære, fortæller Svend Graversen.

Første punkt på forårets to-do liste bliver et lokalopgør mod Silkeborg. De rykkede før denne sæson op i U17 Ligaen, og mandskabet fra Søhøjlandet har imponeret stort.

Således indtager silkeborgenserne ligaens femteplads, hvilket ikke er nogen tilfældighed. Det demonstrerede de i sidste weekend, da de tyvstartede U17 Ligaen ved at spille 2-2 mod ligaens førerhold fra Esbjerg i en kamp, der var blevet udsat fra efteråret. Det var selv samme Esbjerg-hold, der tilføjede FCM U17 det enlige nederlag i træningskampene.

Den ømme tå
Ulvene bør dog være alt rigeligt advaret om Silkeborgs kvaliteter, da de tilbage i august tabte udekampen mod lokalrivalerne med 1-0. Det skete i en kamp, der satte fokus på det, der har været lidt af en øm tå for U17 holdet.

- Vi har i mange kampe været rigtig gode i spillet mellem felterne, men vi har ikke været gode nok til at gøre tingene færdige. Det har kostet os, og det var også tilfældet i den første kamp mod Silkeborg, hvor vi dominerede stort og skabte et væld af chancer, men alligevel tabte.

- Det er dog et område, hvor vi har forbedret os hen over sæsonen, og det tror jeg på, at vi viser mod Silkeborg. Vi har revanche til gode, og det har vi tænkt os at tage.

FCM U17 må til kampen se bort fra Mikkel Frankoch. Den centrale midtbanespiller er ude med karantæne, men ellers er det en skadesfri trup uden afbud, som trænerteamet kan vælge fra.

- Lige nu er det faktisk den største udfordring, vi står over. Konkurrencen om startpladserne har aldrig været større, og der er stærke kandidater til samtlige positioner, beretter Svend Graversen og udtrykker samtidig håb, om at mange vil komme til Ikast og bakke holdet op.

Kampen fløjtes i gang i morgen lørdag klokken 13.00.

Resultater af træningskampe for FCM U17: FCM–Næsby 6-1, FCM–Holstein Kiel 2-0, Haderslev–FCM 0-3, FCM–Esbjerg 1-2, FCM – Thisted 5-0, FCM-Vejle Boldklub Kolding 5-0