26.03.2013, 17:03 | Af: Administrator

Simon Sterring: Kulturen i Støvlelandet gjorde indtryk

FCM.dk tog, i kølvandet på træningsturen i Italien, en snak med U17-holdets frontangriber Simon Sterring, der er inde i en rivende udvikling.

Hvordan var din oplevelse af turen til Italien, Simon?

- Det var en rigtig positiv oplevelse. Vi lærte utrolig meget om opbygningen i den italienske ungdomsfodbold, og om hvordan de greb tingene an. Det var både spændende og lærerigt.

Hvad på turen gjorde størst indtryk på dig?

- I Danmark siger vi ofte, vi gerne vil vinde. I mange tilfælde står det ønske dog ikke mål med italienernes ønske om at vinde. De vil gøre ALT for at vinde. Vi oplevede i alle kampene, hvordan de altid kommenterede dommernes kendelser og ytrede deres syn derpå.

- Det er den italienske fodboldkultur, som man altid har hørt så meget om. Nogle af elementerne i det, kan vi lære meget af.

Bed du mærke i særlige træk for spillestilen blandt de unge italienske hold?

- Mange af vores kampe var på svære baner. Det satte krav til en væsentlig mere teknisk spillestil. De var rigtig dygtige teknisk og kyniske i begge felter. Samlet set kunne vi dog sagtens være med, og i min optik spillede vi også bedre end dem.

Det er ikke nogen hemmelighed, at du er i en fantastisk form. Dit høje niveau over den seneste tid resulterede i sidste uge i en udtagelse til U16-landsholdets træningsturnering i Polen. Hvilke områder arbejder du på at forbedre, for at blive endnu bedre?

- Jeg har mine særlige fokuspunkter i den daglige træning. Jeg træner meget afslutninger med begge fødder og med hovedet. Jeg er venstrebenet, så træningen med det svagere højreben vil kunne udvikle mit spil meget. Derudover arbejder jeg meget på, at gøre mere brug af den fysiske styrke, som jeg ikke har været så bevist om, jeg har.

Hvordan vil du beskrive den udvikling du har gennemgået det seneste års tid?

- Det har været en rigtig positiv udvikling. Det er gået stærk, men det har været en god proces, og jeg kan mærke, jeg spiller med meget mere selvtillid.