31.03.2013, 14:52 | Af: Administrator

Truppen mod FC Nordsjælland

FC Midtjylland skal følge op på den spillemæssige gode præstation mod FC København, når de danske mestre fra FC Nordsjælland venter mandag i Farum.

Selv om både FC Midtjylland og FC Nordsjælland er to forholdsvis unge klubber i dansk fodbold, så er der allerede masser af historie mellem de to klubber, og alle husker sandsynligvis de to pokalfinaler mellem de to mandskaber.

Midtjyderne fik dog brudt den onde pokalhistorik mod nordsjællænderne i denne sæsons pokalturnering, og kigger man på de to duellanters historisk i Superligaen, er det god midtjysk læsning. Ulvene er således ubesejrede i syv af de seneste otte opgør på Farum Park, og i fire af de sidste fem kampe har gæsterne holdt hjemmeholdet fra at score.

 - Vi skal ud og følge op på vores rigtig gode spillemæssige præstation mod FC København, hvor vi fik den snært i spillet med bolden, som vi gerne vil have. Kollektivt viste vi gode takter offensivt såvel som defensivt, siger cheftræner Glen Riddersholm.

Han må til morgendagens opgør se bort fra Kolaj Afriyie, som sidder uden for med et hold i ryggen, mens forsvarstalentet Patrick Banggaard Jensen stadig først er på vej tilbage fra sin kyssesyge. Endelig har Tim Janssen haft problemer med den ene læg, men hollænderen har meldt sig til klar opgøret mod de danske mestre.

Nye i truppen i forhold til opgøret mod FC København er Frederik Møller og Marco Larsen. Frederik Møller spillede begge kampe for det danske U21-landshold i sidste uge, mens Marco Larsen var med i kampen mod Norge. Derudover har Larsen med seks mål på reserveholdet i foråret vist, at han er i god form.

- Vi møder et dygtigt pasningshold, som har været stærke i en længere periode. Nordsjælland vil gerne spille hurtigt, og som hold skal vi være skarpe i defensiven. Samtidig skal vi selv være i stand til at true dem mod bolden og være dominerende i faser af kampen og selv tage initiativet.

- Vi har en god fornemmelse for kampen. Vi har spillet gode kampe mod FC Nordsjælland og har et godt tag på dem i turneringen, og vi vandt over dem i pokalturneringen. Vi er ved godt mod og ønsker at udfordre de danske mestre, selv om vi ved, det bliver svært. Men vi er optimistiske i forhold til vores muligheder, siger Glen Riddersholm.

Der er kick-off på Farum Park mandag klokken 15.00.

Truppen mod FC Nordsjælland
1. Jonas Lössl
6. Jesper Juelsgård
8. Petter Andersson
9. Morten 'Duncan' Rasmussen
10. Tim Janssen
11. Danny Olsen
14. Jakob Haugaard
15. Jesper Lauridsen
17. Mads Albæk
18. Erik Sviatchenko
19. Marco Larsen
20. Kristian Ipsa
28. André Rømer
32. Kristian Bak Nielsen
35. Frederik Møller
36. Rilwan Hassan
43. Izunna Uzochukwu
44. Sylvester Igboun