08.03.2013, 11:46 | Af: Administrator

U19 på medaljejagt mod SIF

Så ruller bolden igen for talenterne, og U19-holdet åbner foråret mod Silkeborg IF.

Man skal tilbage til november for at finde FCM U19's sidste ligakamp, så der er ikke noget at sige til, at talenterne efterhånden er rastløse efter at spille kampe, hvor der står mere end æren på spil. Trænerteamet har dog sørget for at holde U19-truppen travlt beskæftiget hen over vinteren.

- I den første del af opstartsfasen har vi arbejdet med at optimere vores presspil og sørge for, at den defensive organisation er på plads, og at vi får lagt et stærkt genpres, når vi har tabt bolden, fortæller Kenneth Andersen.

- Derudover har vi trænet vores omstillingsspil både det offensive - hvordan vi agerer, når vi bryder modstanderens opspil - og det defensive - hvordan vi forhindrer at egne boldtab udvikler sig til chancer og mål imod os.

Udfaldet af træningskampene – fem sejre og en målscore på 15-1 – giver grobund for optimisme, og nu skal holdet så vise, at de kan overføre takterne til U19 Ligaen, når rækkens bundprop Silkeborg lørdag kommer på besøg.

- De kommende kampe vil vise, hvor langt vi er nået i processen, men det har set fornuftigt ud i træningskampene. Vi har spillet fem kampe og blot lukket et enkelt mål ind, og det er en naturlig følge af, at vi generelt har holdt modstanderne fra chancer. Når det alligevel skete, som det var tilfældet i kampen mod Vejle (1-0 til FCM, red.), har vores målmænd taget godt fra.

- I Vejle-kampen sled vi med at skabe chancer, men til gengæld var vi effektive, og også offensivt har det set godt ud både i forhold til at skabe chancer og udnytte dem, fortæller Kenneth Andersen.

Møder godt kontrahold
Da FCM U19 i efteråret mødte Silkeborg på udebane, endte kampen 2-2. Her var det blandt andet værd at hæfte sig ved, at begge Silkeborgs scoringer kom efter omstillinger, og det bliver afgørende for FCM U19 at stække det våben. Lykkes det, tror Kenneth Andersen på, at hans mandskab kan åbne foråret med tre point.

- Opstartsfasen har været en positiv oplevelse, og det skal vi tage med os til kampen. Spillerne glæder sig til, at der atter er point på spil, og det skal vi bruge til at sætte os på opgøret, siger Kenneth Andersen.

FCM U19 må til kampen se bort fra Mads Steffens. Back- og kantspilleren afsoner en karantænedag fra efteråret. Der er som altid fri adgang til opgøret, der bliver spillet på EDC Arena i morgen lørdag klokken 15.00.

Resultater af træningskampe for FCM U19: FCM–Næsby 2-0, FCM–Holstein Kiel 2-0, Haderslev–FCM 0-5, FCM–Thisted 5-1, FCM–Vejle Boldklub Kolding 1-0