11.03.2013, 21:12 | Af: Administrator

Ulvene delte med de danske mestre

Mads Albæk sikrede ulvene det ene point med FC Nordsjælland efter flot forarbejde af Rilwan Hassan. I den anden ende var Jonas Lössl afgørende med et reddet straffespark.

Forårssæsonens anden runde skulle afsluttes i Herning, hvor FC Midtjyllands bronzevindere tog imod mestrene fra FC Nordsjælland. Gæsterne kom til det midtjyske med en sejr over AC Horsens, mens hjemmeholdet senest besejrede SønderjyskE.

Første gode mulighed faldt til Danny Olsen efter et lille kvarter, men vinklen blev spids for kantspilleren, der måtte se sit skud smutte uden om fjerneste sammenføjning. Et øjeblik senere bød FCN ind, da Joshua John trykkede af fra distancen, men Jonas Lössl var sikker på afslutningen.

I et kontrastød efter den halve time var udeholdet igen farlige, men endnu engang var keeper Lössl på plads. I den anden ende forsøgte Jesper Juelsgård sig ude fra på Danny Olsens flade oplæg, men bolden skruede sig uden om Jesper Hansens trekant.

Dramatik til pauseteen
Med tre minutter til pause faldt så kampens første scoring. Uffe Bech stak af sted på kanten af offside, og den lynhurtige FCN´er prikkede bolden forbi Lössl til 0-1. Blot to minutter senere fik gæsterne en gylden mulighed for at udbygge føring, da dommer Michael Tykgaard pegede på pletten. Morten Nordstrand skulle eksekvere, men angriberen kunne ikke snyde Jonas Lössl, der havde læst afslutningen.

Anden halvleg var godt et kvarter henne, da Kristian Ipsa fik headet lige på Jesper Hansen på oplæg fra Danny Olsen. Straks efter testede Izunna Uzochukwu FCN-keeperen, der havde problemer med nigerianerens skud fra distancen. Det var sidste aktion fra Izunna, der blev erstattet af landsmanden Rilwan Hassan.

Afgørende indskiftning
Og den udskiftning skulle vise sig at bære frugt med det samme. Den driblestærke spiller snød tre FCN´ere i venstresiden og sendte bolden skråt tilbage i feltet, hvor Danny Olsen lod den gå til Mads Albæk, der kunne glide kuglen over i det fjerneste hjørne.

Kort efter var også Morten ”Duncan” Rasmussen på spil med en friløber, men Jesper Hansen fik fingrene på afslutningen. Syv minutter før tid havde gæsterne så et godt tilbud, da Nordsjælland-debutanten Ricardo Bueno, der netop var blevet skiftet ind, skød snert forbi Jonas Lössls mål.

Slutteligt kom også unge Pione Sisto fra FCM-samarbejdsklubben Tjørring på banen, men det var en anden indskiftet FCM´er, der var tæt på at stjæle rampelyset. Ivan Runje kiksede sin aflevering tilbage til Jesper Hansen, og den opsnappede Tim Janssen, der dog lobbede læderet et godt stykke forbi. Hollænderen var ti minutter forinden kommet på banen i stedet for Danny Olsen.

Det blev sidste mulighed i opgøret, der dermed endte 1-1. FC Midtjylland skal næste gang til Brøndby. Det opgør spilles søndag den 17. marts klokken 19:00.

Matchfacts

FC Midtjylland - FC Nordsjælland 1-1 (0-1)
0-1 Uffe Bech
42´
1-1 Mads Albæk 70´

Advarsler: 59´ Kristian Bak Nielsen (FCM) - 18´ Jores Okore, 88´ Patrick Mtiliga (FCN)
 
Holdopstillinger:
FCM: 1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 6 Jesper Juelsgård, 8 Petter Andersson, 9 Morten "Duncan" Rasmussen, 11 Danny Olsen (79´ Tim Janssen), 17 Mads Albæk (89´ Pione Sisto), 18 Erik Sviatchenko, 20 Kristian Ipsa, 32 Kristian Bak Nielsen, 43 Izunna Uzochukwu (64´ Rilwan Hassan)
 
FCN: 1 Jesper Hansen, 2 Jores Okore, 4 Conor O´Brien, 7 Nicolai Stokholm, 8 Patrick Mtiliga, 11 Morten Nordstrand (75´ Ricardo Bueno), 15 Joshua John (82´ Kristian Lindberg), 17 Søren Christensen (67´ Lasse Petry), 18 Uffe Bech, 19 Mark Gundelach, 21 Ivan Runje
 
Dommer: Michael Tykgaard
 
Tilskuere: 3783 på MCH Arena
 
Kampens FCM-spiller: Jonas Lössl