29.04.2013, 18:59 | Af: Administrator

AaB kyniske på MCH Arena

FC Midtjylland sad på spillet og mulighederne, men AaB tog fra Herning med alle tre point.

FC Midtjylland havde efterhånden spillet sig fri af nedrykningsfare, da holdet mandag aften tog imod AaB, der med en sejr kunne snuppe Randers FC´s bronzegivende tredjeplads. Med en hjemmesejr kunne midtjyderne til gengæld spille sig alvorligt ind i kampen om europæisk deltagelse i næste sæson, med blot to point op til aftenens modstander og fire op til Randers.

FC Midtjylland fik en forrygende start, og allerede efter ti minutter kunne Morten ”Duncan” Rasmussen fighte sig igennem et uopmærksomt AaB-forsvar og bringe hjemmeholdet i front.

Tæt på dobbelt-Duncan
Midtjyderne spillede både med tempo og stor afleveringssikkerhed, og snart kunne Duncan være blevet dobbelt målscorer, men angriberen fik dårligt træf på Danny Olsens høje bold.

Den manglende FCM-kynisme straffede gæsterne snart, efter de lige så langsomt fik lov at overtage initiativet i kampen. En umarkeret AaB-anfører, Thomas Augustinussen, fik lov at afslutte et angreb fladt fra kanten af feltet, og Jonas Lössl kunne ikke strække sig ud til det velplacerede skud. 1-1, og aalborgenserne fortsatte med at være toneangivende.

Nigeriansk kongekasse
Det var de dog kun for nogle få minutter, for Sylvester Igboun fandt hammeren frem og kanonerede en ny FCM-føring ind bag Nicolai Larsen i AaB-målet. Den hurtige offensivspiller fik også muligheden for at gøre det til 3-1, men fra tæt hold formåede han på forunderlig vis at sende bolden over kassen. 2-1 stod det ved pausen.

3-1 kunne det også være blevet straks inde i anden halvleg, og størstedelen af MCH Arena nåede da også at juble, da Sylvester Igboun igen fik afsluttet. Skuddet blev dog blokeret på stregen, og Rilwan Hassans efterfølgende forsøg blev ikke farligt.

Ingen pletskud
Både Rilwan Hassan og Morten 'Duncan' Rasmussen følte sig også snydt for straffespark i anden halvlegs åbning, og begge havde måske en sag, men dommer Jens Maaes fløjte var tavs, og FCM fik ingen forsøg på 11-meterpletten.

Tavse var det talstærke fremmøde af gæsternes fans til gengæld ikke kort efter. Jesper Lauridsen oversatsede i sin tackling på Henrik Dalsgaard, og så kunne AaB-backen, der er gammel angriber, passere Jonas Lössl til 2-2.

Hjemmeholdet havde dog fortsat alle muligheder for at bringe sig foran på ny, men både Sylvester Igboun og Rilwan Hassan brændte på Nicolai Larsens mål. Samtidig måtte Morten ”Duncan” udgå, og hans afløser, Tim Janssen, gjorde ikke meget væsen af sig.

Godt ti minutter før tid blev det så hjemmeholdets tur til at jagte. Nicolaj Thomsen trykkede af, og foran mål kunne indskiftede Mathias Wichmann snitte den ind til en AaB-føring på 2-3.

Millimeter fra udligning
Jagtet blev der da også af FC Midtjylland, og særligt André Rømer, der på ny var startet på højre back, var tæt på med et langskud på sammenføjningen. Det blev sidste aktion fra ham, før han blev erstattet af en anden ung spiller; Patrick Banggaard gjorde debut i de sidste minutter.

Pione Sisto havde erstattet Rilwan Hassan med ti minutter tilbage, og også han var tæt på at passere Nicolai Larsen, da han brød godt igennem og fik afsluttet forbi mål.

Mere blev det ikke til for FC Midtjylland, der efter tre sejre i træk må se sig besejret af AaB.

Match-facts:

FC Midtjylland - Aalborg BK 2-3 (2-1)

11´ 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen, 20´ 1-1 Thomas Augustinussen, 37´ 2-1 Sylvester Igboun, 62´ 2-2 Henrik Dalsgaard, 79´ 2-3 Mathias Wichmann

Advarsler: 28´ Petter Andersson, 31´ Jonas Lössl, 47´ André Rømer (FCM) - 13 Lasse Nielsen, 22´ Henrik Dalsgaard (AaB)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 1 Jonas Lössl, 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen (66´ Tim Janssen), 11 Danny Olsen, 15 Jesper Lauridsen, 17 Mads Albæk, 18 Erik Sviatchenko, 28 André Rømer (88´ Patrick Banggaard), 32 Kristian Bak Nielsen, 36 Rilwan Hassan (81´ Pione Sisto), 44 Sylvester Igboun.

AaB: 1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen (58´ Mathias Wichmann), 3 Jakob Ahlmann, 4 Lasse Nielsen, 5 Kenneth Emil Petersen, 9 Thomas Augustinussen, 11 Nicklas Helenius, 17 Kasper Kusk (90´ Rasmus Thelander), 19 Søren Frederiksen (70´ Anders Due), 20 Henrik Dalsgaard, 23 Nicolaj Thomsen.

Dommer: Jens Maae

Tilskuere: 6391 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Kristian Bak Nielsen