02.04.2013, 11:17 | Af: Administrator

Dygtig tekniker præsenteret på Akademiet

Nikolaj Kirk, der kommer fra samarbejdsklubben Grønbjerg, er ny spiller på Akademiet efter sommerferien.

Selv om fødselsdagsgaven var en smule forsinket, så var den ikke mindre god for Nikolaj Kirk. Flemming Broe, der er akademichef i FC Midtjylland, kunne nemlig give 15-årig Nikolaj Kirk en akademikontrakt i en forsinket fødselsdagsgave.

- Det er en rigtig god mulighed for at udvikle mig endnu mere. Akademiet er et af de bedste steder at udvikle sig i Danmark, så det er stort. Jeg er rigtig stolt og super glad. Det er en drøm og noget, jeg har kæmpet for længe, siger Nikolaj Kirk.

- Jeg håber selvfølgelig at få en masse godt ud af det socialt men helt klart mest fodboldmæssigt. Det kan måske være et springbræt til noget endnu større.

Og skal man tro akademichef Flemming Broe, så har den 15-årige midtbanespiller også redskaberne til at nå langt.

- Han har stor passion for fodbold, og han er utrolig dedikeret og har en god tilgang til sporten. Han er teknisk dygtig og pasningsstærk med begge ben. Han er taktisk dygtig til at se rum og muligheder. Han er fokuseret til træning og i kamp, og det er en vigtig ingrediens, at han er mentalt stærk og hviler i sig selv, siger akademichefen.

Han peger på, at Kirk stadig skal arbejde med et højne sit bundniveau og fortsat kan blive endnu bedre til at levere de målgivende aflevering og selv komme i målscorerens rolle.

Den centrale midtbanespiller, der er en del af Herning Elite-projektet, begyndte legen med læderkuglen i børnehaven, og det fortsatte i skoletiden, hvor der blev lavet en bane på skolen, så de mange boldberøringer kunne fortsætte i frikvartererne.

Som seks-årig begyndte Kirk i FCM Samarbejdsklubben Grønbjerg, hvor Niels Jørgen Sønderby og Nikolajs far Jens Kirk stod for træningen. Men det var især, da han som U9-spiller skiftede til Vildbjerg, at fodbolden tog fart.

- Steen Sørensen i Vildbjerg var en fantastisk træner. Han betød meget for vores hold. Han var super professionel og den første, som troede på mig. Under ham har jeg udviklet mig meget, siger Nikolaj Kirk, der tre år i træk vandt Vildbjerg Cup.

Som U14-spiller i FC Midtjylland var han en del af en årgang, som ryddede alt, hvad de stillede op i, og det betød blandt andet sejr i Brøndby Cup, Pokalturneringen, Randers Indoor Cup og Jysk Mester.

Næste stop på fodboldrejsen for den 15-årige spiller er U17-holdet i FC Midtjylland efter sommerferien.

- Først og fremmest vil jeg gerne spille mig på U17-holdet i FC Midtjylland. Det er det første delmål, og derefter er det superligaholdet og udlandet, hvor Premier League må være det største, siger Nikolaj Kirk.

På FC Midtjyllands U15-hold har træner Søren Bjerg arbejdet Nikolaj Kirk, og han kan berette som en lærevillig spiller.

- Nikolaj er passioneret og dedikeret. Han er meget lærevillig, og så er han nysgerrig på den feedback, han får, og god til at udnytte den. Han har gode sparkefærdigheder med begge ben. Han har arbejdet i Goalbox i et års tid, og det har flyttet hans sparkefærdigheder, siger Søren Bjerg.