">

">

13.04.2013, 17:02 | Af: Administrator

Effektive FCM slog Horsens

Morten "Duncan" scorede to gange i målrigt opgør.

FC Midtjylland tog lørdag eftermiddag imod AC Horsens i et opgør, der kunne sende midtjyderne et fornuftigt stykke væk fra den truende nedrykningsstreg, der i de seneste par uger var kommet tættere på. Trods fornuftige resultater af Glen Riddersholms mandskab igennem foråret, var holdene under FCM nemlig begyndt for alvor at røre på sig. Omvendt var AC Horsens for alvor blevet en del af nedrykningskampen, efter østjyderne har haft store vanskeligheder med at skaffe resultater i forårets kampe.

Flot fodboldspil blev det ikke i indledningen, men til gengæld var der underholdning for alle pengene. Tre hurtige scoringer sendte FCM i front med 2-1, og det kunne let være blevet til endnu en scoring, da Jeppe Mehls skarpe frispark måtte reddes over overliggeren af Erik Sviatchenko. Rilwan Hassan, Troels Kløve og Morten ”Duncan” Rasmussen stod for de tre mål.

Trods den målrige åbning var der stadig yderligere to mål i vente, før de to hold kunne gå til pause. Efter den halve time snittede Kristian Bak et hjørnespark videre fra forreste stolpe, og ved bagerste kom Sylvester Igboun løbende og satte let panden i læderet til 3-1. Straks efter kunne føringen have været udbygget, da et skarpt Jonas Lössl-udspark sendte Rilwan Hassan af sted. Nigerianeren fandt Mads Albæk, der var stormet med frem, men midtbanemandens helflugter gik over mål.

Blot syv minutter senere blev det til endnu en scoring, og igen gik den til hjemmeholdet. Jesper Juelsgård svingede et frispark ind over, og Morten ”Duncan” kom godt til vejrs over for Søren Jensen og pandede sit andet mål i nettet. 4-1 til FCM.

Midt i euforien måtte Izunna Uzochukwu dog bæres fra banen, og midtbanekrigeren blev erstattet af André Rømer.

I halvlegens slutminutter bød ulvene sig igen til. Denne gang var det først Erik Sviatchenko, der headede snert forbi efter hjørnespark, og siden tvang Danny Olsen ACH-keeper Frederik Rønnow ud i en stærk redning efter et kort taget FCM-hjørne.

De 4-1 holdt til pausen, hvor Rilwan Hassan var første mand med en god chance. Efter en time saksede han et oplæg fra Erik Sviatchenko millimeter over mål i en halvleg, der ellers ikke bød på mange højdepunkter.

Et lille kvarter før tid var det Martin Spelmanns tur til at være tæt på, men en fantomparade af Jonas Lössl afviste den offensive ACH-spiller, der efterfølgende også blev vinket offside. Dog gik der ikke længe, før Martin Spelmann igen stod over for Lössl, denne gang på et straffespark. Den duel vandt Spelmann og reducerede dermed til 4-2.

Tim Janssen var netop indskiftet i stedet for tomålsskytten, Morten ”Duncan”, og hollænderen bød snart efter ind med et hovedstød, som han dog headede over Frederik Rønnows mål.

Til gengæld kunne Danny Olsen lukke for det, der endte som en lille målfest, da han eksekverede et straffespark begået mod Rilwan Hassan til 5-2. Også sent indskiftede Pione Sisto kunne være kommet på tavlen, da Sylvester Igboun lagde ham flot op i en hurtig omstilling. Den unge Tjørring-knægt overplacerede dog sit lob.

5-2 sluttede det til FC Midtjylland på MCH Arena, og dermed rykker midtjyderne op på sjettepladsen i Superligaen.

Match-facts: Superligaen, 27. spillerunde

FC Midtjylland – AC Horsens 5-2 (4-1)

9´ 1-0 Rilwan Hassan, 12´ 1-1 Troels Kløve, 13´ 2-1 Morten ”Duncan” Rasmussen, 29´ 3-1 Sylvester Igboun, 37´ 4-1 Morten ”Duncan” Rasmussen, 81´ 4-2 Martin Spelmann (st), 89´ 5-2 Danny Olsen (st)

Advarsler: 79´ Kristian Bak Nielsen (FCM) - 44´ Janus Drachmann, 69´ Morten Rasmussen (ACH)

Holdopstillinger (Udskiftninger):

FCM: 1 Jonas Lössl, 3 Kolja Afriyie, 6 Jesper Juelsgård, 9 Morten ”Duncan” Rasmussen (79´ Tim Janssen), 11 Danny Olsen, 17 Mads Albæk, 18 Erik Sviatchenko, 32 Kristian Bak Nielsen (83´ Pione Sisto), 36 Rilwan Hassan, 43 Izunna Uzochukwu (42´ André Rømer), 44 Sylvester Igboun

ACH: 1 Frederik Rønnow, 3 Morten Rasmussen, 5 Alexander Juel Andersen, 6 Søren Jensen (39´ Mikkel Cramer), 8 Ken Fagerberg (30´ Charles Takyi), 9 Steffen Kielstrup, 10 Martin Spelmann, 18 Jeppe Mehl, 20 Janus Drachmann, 26 Troels Kløve, 29 André Bjerregaard (61´ Esben Petersen)

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 6098 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Morten ”Duncan” Rasmussen