16.04.2013, 11:12 | Af: Administrator

FC Midtjylland besøger regionens fodboldklubber

I lørdags inviterede FC Midtjylland børnene til fodbold, da der var Børnenes Kampdag på MCH Arena. Onsdag besøger spillerne så klubber rundt om i regionen.

Der var rigtig mange børn på MCH Arena, da FC Midtjylland i lørdags i en særdeles underholdende og målrig kamp tog et vigtigt skridt i den rigtige retning, da holdet vandt 5-2 over AC Horsens. I samarbejde med Statoil, STARK og Falk Lauritsen havde ulvene inviteret til Børnenes Kampdag, hvilket betød gratis billetter til ulveunger i hele regionen.

Onsdag er rollerne så byttet rundt. FC Midtjyllands superligatrup vil sammen med klubbens største talenter fra Akademiet pakket fodboldtaskerne, når de besøger 17 klubber fra FCM Klubsamarbejdet.

- Der er flere grunde til, at vi vælger at besøge vores samarbejdsklubber. Først og fremmest vil vi være HELE regionens hold, og skal man være det, så er det ikke kun publikum, der skal komme til os, så skal vi også komme til dem, siger Tommy Jensen, der er leder af FCM Klubsamarbejdet.

Det er en årlig tilbagevendende begivenhed, at FC Midtjyllands superligaprofiler tager rundt i regionen, hvor de for en dag træner de mange ulveunger, som nyder at komme helt tæt på sine idoler, hvor der foruden træning også bliver mulighed for at stille spørgsmål og få autografer.

- Vi mærker helt klart, at medlemmerne af vore samarbejdsklubber higer efter denne mulighed. Børnene elsker at møde sine idoler og har samtidig stor glæde af at møde morgendagens stjerner, og klublederne er glade for at have muligheden for at give de unge fodboldspillere i netop deres klub denne oplevelse, siger Tommy Jensen.

I det hele taget er FC Midtjylland bevidste om det sociale ansvar, som klubben har som regionens flagskib. I påsken kom det til udtryk, da spillerne i den gode sags tjeneste løb på banen med røde næser for at sætte fokus på det store stykke arbejde, som Danske Hospitalsklovne laver på regionens hospitaler. Et støttearrangement som sikrede 57.000 kroner til det gode arbejde, som foreningen udfører.

I denne uge gælder det så besøg hos 17 af de i alt 157 klubber rundt om i regionen, som er med i FCM Klubsamarbejdet. I alt havde 40 klubber søgt om at få besøg denne gang, hvor der via lodtrækning altså blev fundet 17 klubber.

- Internt i FC Midtjylland har det også stor værdi, at vi kan sende vore spillere ud til disse arrangementer. Det er vigtigt for os at give noget igen til regionen, og FCM Klubsamarbejdet er meget vigtig for FC Midtjylland, siger Tommy Jensen.