30.04.2013, 16:16 | Af: Administrator

FCM II: Remis med EFB

Et meget ungt reservehold gjorde en god figur mod erfarent Esbjerg-mandskab

Esbjerg FB II - FC Midtjylland II 1-1 (0-1)
0-1 Sigurd Schøndorf (5')
1-1 Mikkel Agger (63')

Det var to hold med forskellige udgangspunkter der mødte hinanden i tirsdagens reserveholdskamp på EFBs anlæg. Værterne kunne således mønstre et hold med en stribe etablerede førsteholdsspillere, der mellem sig havde ikke færre end 926 Superligakampe under bæltet.

Den form for erfaring kunne FCM-mandskabet ikke mønstre - her var Tim Janssen (101 Superligakampe) med afstand den mest garvede i faget, mens resten af startelleveren tilsammen blot havde spillet 31 kampe i landets bedste række.

Heldigvis er det ikke kun erfaring, der tæller, og den pointe illustrerede banens yngste spiller, FCMs Sigurd Schøndorf, på fornemste vis efter blot fem minutters spil.

Et FCM-angreb gav en ripost uden for feltet, og uden større betænkningstid, bankede Schøndorf bolden i nettet med venstreskøjten. Midtbanespilleren debuterede for reserveholdet i dagens kamp efter en stribe stærke præstationer for FCM U17, og slap bestemt godkendt fra premieren.

I det hele taget leverede ulvene en glimrende første halvleg, hvor der blev vist en helt anden indstilling og arbejdsmoral end det var tilfældet i de første 45 minutter af sidste uges kamp mod Randers. Esbjerg lagde et højt pres, og angriberne Jesper Lange og Mikkel Agger forsøgte at stresse FCMs spilopbygning fra bagkæden, men ulvene skilte sig generelt godt af med bolden.

Efter små tyve minutters spil af anden halvleg lykkedes det dog hjemmeholdet at udligne. Det skete ved Mikkel Agger, der headede et hjørnespark i mål. I den modsatte ende var Marco Larsen tæt på at komme på tavlen, men angriberen fik ikke ordentligt træf på bolden, og måtte se sin afslutning ende i favnen hos Matthias Rosenørn, der vogtede EFB-målet. I det hele taget var det en livlig halvleg, hvor EFB også måtte se et forsøg prelle af på stolpen.

Midtvejs i halvlegen foretog FCM en stribe udskiftninger, og der blev plads til Benjamin, Emmanuel og Mads Hvilsom. Sidstnævnte er fortsat i færd med at genoptræne efter sin korsbåndsskade, og fik sit knæ testet i opgøret.

Udskiftningerne bragte dog ikke yderligere scoringer med sig, og dermed sluttede kampen med en pointdeling. Lars Friis var efterfølgende yderst tilfreds med indsatsen:

- Vi får revancheret os oven på den skuffende præstation mod Randers. I dag bliver der arbejdet stenhårdt og fightet igannem alle halvfems minutter. Vi møder et rigtig stærkt Esbjerg-hold, og de får presset vores unge spillere til at yde deres bedste, så det er nogle supergode erfaringer, de har fået sig i dag, fortæller Friis.

FCM spiller i næste uge deres tredje udekamp i træk i reserveligaen. Det sker imod AC Horsens, i et opgør der bliver spillet tirsdag d. 7 maj. kl. 16.00. Se stilling og resultater fra Reserveligaens Pulje 2 her.

Startopstilling FCM:
Jakob Haugaard - Frederik Møller, Noah Olawale Ojuola, Patrick Banggaard, Tobias Jeremiassen - Isaac Oliseh, Sigurd Schøndorf, Marco Larsen - Pione Sisto, Tim Janssen, Musefiu Ashiru

Udskiftninger FCM:
64' Sigurd Schøndorf ud, Emmanuel Adebayo ind
67' Musefiu Ashiru ud, Benjamin Ayuba ind
70' Tim Janssen ud, Mads Hvilsom ind (blev testet)
Ikke benyttet: Oliver Korch, Malte Hansen, Mads Aasgaard

Startopstilling EFB:
Mathias Rosenørn - Jonas Hansen, Nicolai Høgh, Jerry Lucena, Jeppe Brinch - Sebastian Andersen, Martin Bergvold, Steffen Ernemann, Emil Lyng - Mikkel Agger, Jesper Lange