15.04.2013, 14:02 | Af: Administrator

FCM-talent imponerede i hollandsk storklub

Joachim Andersen gjorde et godt indtryk i den hollandske æresdivisionsklub Twente, da han var inviteret til prøvetræning.

Det er altid dejligt med en invitation, men når den kommer fra en hollandsk topklub, er den ekstra dejlig. Og præcis sådan en invitation fik FC Midtjyllands Joachim Andersen for nogle uger siden. Derfor har den 16-årige midterforsvarer været en tur i Holland for at prøvetræne i æresdivisionsklubben Twente.

- Det gik rigtig godt. De var tilfredse med mig. Træningen var lidt ligesom her i FC Midtjylland. Vi havde en masse pasningsøvelser og kamp på kortbane. Derudover havde vi mange tekniske øvelser. Træningsmiljøet var meget det samme som her, siger Joachim Andersen.

Oprindeligt skulle Joachim Andersens have trænet med klubbens U19-hold, men under prøvetræningen imponerede FC Midtjyllands U17-spiller så meget, at han fik lov til at træne med Twentes æresdivisionshold, som ligger nummer fem i ligaen.

- Der var tempo på, er det første, der kommer fra Joachim Andersen, når han fortæller om træningen med nogle af Hollands bedste spillere.

- Men det var rigtig fedt. Det gik godt, og jeg fik masser af ros af træneren, som jeg havde en god snak med. Det har givet noget tempo i mit spil og noget erfaring, siger Andersen, der ikke lod sig imponere noget særligt over de nye omgivelser.

- Jeg tænkte ikke så meget over det. Jeg spillede bare. Men jeg fik set, hvor mange step jeg skal tage for at nå derop. Jeg synes, jeg er godt på vej, og det var også det, jeg fik at vide dernede, siger Joachim Andersen.

Opholdet i Twente bød derudover også på aftensmad hos den danske landsholdsspiller Andreas Bjelland, som inden sæsonen skiftede til hollandsk fodbold fra FC Nordsjælland.