01.04.2013, 15:38 | Af: Administrator

FCM vinder af Campus Cup

Slog AB i den sidste kamp ved U/16 elitestævnet i Vejle

Med fire point i de to første kampe ved Campus Vejle Cup, lå FCM lunt i svinget før søndagens opgør mod BK Häcken.

Det lignede umiddelbart en overkommelig affære, eftersom svenskerne havde tabt begge deres forudgående kampe med cifrene 9-1, og der opstod da heller aldrig tvivl om udfaldet i en ensrettet kamp, hvor ulvene scorede efter behag. 8-1 blev slutcifrene, og dermed en lille forbedring til de stærkt overmatchede svenskere:

- Det er en kamp, hvor vi er bedre på alle parametre, og for os gjaldt det bare om at være koncentrerede og spille så pænt som muligt. De var ikke supergode, konstaterede Svend Graversen om det ulige opgør, hvor Rasmus Johansen blev kåret til kampens spiller.

I søndagens øvrige kampe vandt Bristol City med 5-1 over AB, mens værterne fra Vejle Boldklub Kolding slog norske IK Start med 5-0. Resultaterne betød, at mandagens kamp mellem FCM og AB ville blive en regulær finale, hvor sejrherrerne kunne kalde sig vinder af Campus Cup - dog med det twist, at skulle kampen ende uafgjort, ville det i stedet være Vejle Boldklub Kolding der endte øverst på sejrsskamlen, i kraft af en bedre målscore.

Der var således masser på spil, men det stod relativt hurtigt klar, at ulvene havde tænkt sig at leve op til favoritværdigheden. Efter tyve minutter gjorde Rasmus Nissen Kristensen det til 1-0 efter en standardsituation, hvor FCM havde sat AB-forsvaret under hårdt pres. Den stilling holdt til knap tyve minutter før tid, hvor Erik Braun udnyttede en omstillingschance til at score og definitivt lukke opgøret.

- Det er en kamp, vi kontrollerer fra start til slut, selvom spillerne naturligt nok er trætte efter fire kampe på fem dage. Vi har spillet noget flot fodbold, og har formået at lukke kampene med scoringer på afgørende tidspunkter, så alt i alt har det været en super, super flot præstation af drengene. Samtidig har vi brugt turneringen til at lade spillerne fra årgang 98 komme ind og snuse til holdet, og det har set fint ud, opsummerer Svend Graversen.

Der venter nu spillerne nogle dages restitution, men også næste weekend er der fuldt program for de yngste ulve. Faktisk har talentsektoren to bolde i luften - nemlig U17 Ligakampen mod Brøndby, der spilles på EDC Arena lørdag d. 6/4 kl. 13.00, og så deltagelsen i en ny eliteturnering for U/16-hold - Legea Cup - der løber af stablen i Notodden i Norge fra 5-7. april. Her vil FCM ligesom ved Campus Cup stille med et blandet hold af spillere fra årgang 97 og 98.