11.04.2013, 08:33 | Af: Administrator

Lokal venstre back ny på Akademiet

Christian Kold Jensen fra samarbejdsklubben KLG, som tidligere har udviklet Jesper Lauridsen, skal efter sommerferien udvikle sit talent på Akademiet.

Han blev sendt til fodbold af sine forældre, da han blev seks år. Egentlig vidste han ikke helt, om det der fodbold var noget for ham, men af sted kom han ned i den lokale klub KLG.

- Det var vist mine forældre, der tvang mig til fodbold, men i dag er jeg taknemmelig for det, siger Christian Kold Jensen med et smil i stemmen.

For talentet viste sig hurtigt at være stort. Selv havde det venstre benede talent ikke de store ambitioner inden for kridtstregerne, men trænerne i KLG kunne se et potentiale.

- Mine gamle trænere Kent Lodahl, Steen Svendsen og Rene Olesen har haft store tålmodighed og troet på mig. Jeg var ikke den mest interesserede i fodbold dengang. Men de har troet på mig og guidet mig, siger Christian Kold Jensen.

I dag spiller den 15-årige lokale spiller venstre back, men i det første år i FC Midtjylland, som han skiftede til som U14-spiller, blev han både brugt på venstre kant og i angrebet, men nu kan han være den næste venstre back, der kommer fra Lind, som allerede har udviklet Jesper Lauridsen, der er en del af ulvenes superligatrup.

Tiden i FCM har allerede budt på store oplevelser.

- De største fodboldoplevelser må nok være de to gange, hvor vi vandt Brøndby Cup som U14 og U15, fortæller Christian Kold Jensen, der selv havde en stor rolle i den første finale, hvor han bragte de unge ulve foran 1-0 over OB i den ordinære spilletid, som sluttede 1-1.

- Det var en kæmpe oplevelse. Da vi vandt første gang som U14-spillere var det over OB i finalen i en nervepirrende straffesparkskonkurrence, siger den unge ulv, der i straffesparkskonkurrencen sendte det første mål i kassen for ulvene.

Nu er han klar til at kæmpe for en plads på Akademiets U17-hold.
 
- Jeg håber, jeg kan komme til at starte for U17-holdet. Det bliver selvfølgelig en stor udfordring fysisk og taktisk. Man skal virkelig være forberedt, men det regner jeg også med, jeg kan være, siger Christian Kold Jensen, som har den hvide kongeklub Real Madrid som favorithold.

- Først og fremmest er fremtidsdrømmen at få debut for FC Midtjyllands førstehold, og så måske blive solgt til udlandet. Den helt store drøm er i sidste ende at komme til Real Madrid og komme på landsholdet.

På FC Midtjyllands Akademi ser akademichef Flemming Broe et stort potentiale i Christian Kold Jensen.

- Han er en spiller med en god fysisk, som har udviklet en ganske god teknik. Han er meget hurtig og en  gennembrudsstærk spiller. Han har en god indstilling, og så passer han godt ind i vores måde at spille på. Han skal stadig arbejde med at blive teknisk bedre på små område og træffe gode valg. Jo højere niveau, man spiller på, jo vigtigere bliver det at træffe de rigtige valg, siger Flemming Broe.

Christian Kold Jensens nuværende træner på U15-holdet i FC Midtjylland Søren Bjerg ser store kvaliteter hos venstre backen,  der har sin helt store styrke i det offensive spil.

- Christian er en venstre back med sine primære forcer i det fremadrettede spil. Han er enormt hurtig og stærk en mod en i det offensive spil. Han er rigtig god på den sidste tredjedel af banen, hvor han enten kan komme til indlæg eller selv gå mod mål, siger Søren Bjerg.

- Mentalt har han flyttet sin tilgang til fodbolden, og han er langt i sin selvopfattelse, og kan han bevare den sammen med sin ydmyghed, kommer han til at flytte sig med store skridt over den næste periode, siger U15-træneren, der peger på , at evnen til at læse spillet og det kolde højre ben er områder, hvor den unge back skal udvikle sig yderligere.