07.04.2013, 14:50 | Af: Administrator

Semifinale blev endestationen for U16

1-0 nederlag til Skeid satte en stopper for FCM-drømmene om at vinde Legea Cup

(Opdateret: kl. 20.00)

 

I den forgangne weekend vandt de yngste ulve Campus Cup i Vejle, og den bedrift ville FCM U16 gerne gentage i Legea Cup i Notodden i den norske Telemark.

Den ambition blev imidlertid spoleret af Skeid, der med en 1-0 sejr spillede sig i finalen. Det skete efter en tæt kamp, der kunne være tippet til begge sider:

- Skeid er et hold, der har en del spillere med indvandrerbaggrund, og det var nogle store stærke fyre i blandt, så fysisk kunne vi ikke helt matche dem.

- Vi har et lille spillemæssigt overtag i første halvleg, og kommer frem til en del chancer, blandt andet en kæmpe chance til Christian Kudsk. Anden halvleg kommer til at foregå lidt for meget på deres præmisser, og bliver lidt for fysisk præget. Vi holder dem ganske vist på et minimum af chancer, men det lå hele tiden i kortene, at de i kraft af deres fysik kunne lave et mål på en standardsituation, fortæller Svend Graversen.

- Tre minutter før tid får vi en friløber, hvor vi faktisk har to mand alene igennem med deres målmand, men han hiver en fantastisk redning ud af ærmet. Kort efter fyrer Alexander Nicolajsen et spark af, som alle ser inde, men igen redder deres keeper dem.

- Derefter går kampen i overtid med Golden Goal (første scoring afgør og afslutter kampen, red.). Her får de et indkast, og spilleren, som modtager det, sender et lidt tilfældigt spark ind i den fjeneste del af feltet, og der kan vi bare ikke matche en af deres spillere, som stiger op ved bageste stang og header den ind med et godt hovedstød. Og det var det, konstaterer Svend Graversen.

I finalen mødte Skeid senere søndag Mandalskammeratene, og det blev en ensidig forestilling, som endte 2-0 til Skeid, der dog burde have vundet større.

Godt udbytte af turen
Selvom finalepladsen altså glippede, er det en glad Svend Graversen, der gør status over turen til Norge:

- De fleste af spillerne er blevet matchede mod nogle modstandere, der er en årgang over dem, og den udfordring har de klaret mere end pænt, selvom de var trætte til sidst. Jeg har kunnet se holdet blive bedre og bedre fra kamp til kamp, og både inden og uden for kridstregerne, har spillerne været gode holdkammerater, fortæller Svend Graversen.

Nu venter der de 16 spillere en aften med hygge og afslapning, inden FCM-truppen mandag vender hjem til Danmark igen.

Flere af årgang 97-spillerne, der var med på turen til Norge kommer i aktion igen i den kommende weekend, hvor FCM U17 søndag på udebane møder FC Nordsjælland, mens spillerne fra FCM U15 allerede på onsdag møder Holstebro.