08.04.2013, 14:06 | Af: Administrator

Stor støtte til Danske Hospitalsklovne

Succesfuld dag på MCH Arena gav både fokus og 57.000 kroner til Danske Hospitalsklovne, da Unibet, Viasat, FCK, Black Wolves og hele FC Midtjylland gik sammen for at støtte den velgørende organisations arbejde for sygdomsramte børn.

Flere tilskuere spærrede formentlig øjnene op, da spillerne fra FC Midtjylland og FC København løb på banen med klovnenæser i selskab med både bolddrenge og patienter fra Herning Sygehus og Tjørringhus.

Det anderledes spillerindløb var en del af et stort støttearrangement for Danske Hospitalsklovne, som FC Midtjyllands spillere havde taget initiativ til.

Langfredag var der flere tiltag, der skulle sætte fokus på Danske Hospitalsklovne og give tilskud til deres arbejde med at skabe glæde for indlagte børn på landets sygehuse. Dagen igennem var klovnenæserne i fokus.

Foruden det anderledes spillerindløb fulgte to hospitalsklovne med Lupus rundt på MCH Arena, mens tv-vært Camilla Martin havde klovnenæse på, da hun bød Viasats tv-seere velkommen til dagens kamp.

Unibet donerede halvdelen af sit overskud på alt prematch og livespil på kampen mellem FCM-FCK, hvilket gav 26.618 kroner til Danske Hospitalsklovne. FC Midtjyllands spillere donerede 9.000 kroner fra bødekassen, mens fanklubben Black Wolves fulgte trop ved at donere 5.000 kroner til det gode formål. På MCH Arena blev der samlet 16.435 kroner ind. I alt gav indsamlingen 57.000 kroner til Danske Hospitalsklovne.

Blandt alle involverede parter var der stor tilfredshed med arrangementet.

- Det var en spændende og sjov dag både for os spillere, Danske Hospitalsklovne og ikke mindst børnene, der kom med ind på banen. Vi kendte mange af dem fra vores tidligere besøg på Tjørringhus og Herning Sygehus, og det var fantastisk at se deres smil, siger FC Midtjyllands Tim Janssen, der var en af initiativtagerne til støttearrangementet.

- Det var et godt arrangement, der resulterede i stor opmærksom og et flot beløb til Danske Hospitalsklovne. Der var mange, som talte om arrangementet efterfølgende og blev inspireret til at lave velgørenhed. Det vil virkelig hjælpe børnene, så vores primære mål blev nået, siger Tim Janssen.

Dagens kampsponsor Unibet, der både er sponsor i FC Midtjylland og FC København, var også tilfreds.

- Vi er glade for den massive opbakning omkring projektet og i det hele taget motivationen fra alle parter for at gøre dette til et fantastisk arrangement, siger Per Marxen, der er pressechef i Unibet.

- Og da det jo var en spændende kamp fra start til slut, satte det sit præg på omsætningen. Det er derfor endnu mere glædeligt, at vi kan donere 26.618 kroner til det gode formål, slutter Per Marxen.

Arrangementet skabte også glæde hos Danske Hospitalsklovne.

- Når to fodboldhold, en tv-station og en stor virksomhed som Unibet sætter alt ind på at rette fokus mod vores arbejde på børneafdelingerne, så er det noget, der batter – tydeligvis både økonomisk og synlighedsmæssigt. Det er den slags ting, der gør det muligt for os at være hos de syge børn, og det er jo det, det hele handler om, siger Sissel Witt, der er projektleder hos Danske Hospitalsklovne.

- Den opbakning, som projektet har fået, ikke mindst af FC Midtjyllands administration og spillere, har været overvældende, og det har været en kæmpe fornøjelse at være en del af det samarbejde, siger Sissel Witt.

I FC Midtjylland er der tilfredshed med støttearrangementet og ros til de mange samarbejdspartnere.

- Vi er virkelig glade for at kunne hjælpe Danske Hospitalsklovne. Dette arrangement har skabt opmærksomhed omkring Danske Hospitalsklovnes store arbejde for sygdomsramte børn, og vi er meget stolte over at kunne hjælpe organisationen, så de kan hjælpe børnene, siger Martin Høj, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland.

- Jeg vil takke alle de involverede partnere, der har været til at få stablet arrangementet på benene. Stor tak til Unibet, Viasat, FCK, vores fanklub BW, Danske Hospitalsklovne og ikke mindst vores spillertruppe, der virkelig har ført an i det velgørende formål, fortsætter Martin Høj.

- Det er stort, og det viser, hvad vi kan udrette af gode gerninger, når vi går sammen omkring FC Midtjylland, slutter Martin Høj.