19.04.2013, 06:00 | Af: Administrator

Talenterne møder VBK

Kom og se talenterne spille i Ikast på lørdag
 

Vejle Boldklub Kolding er modstanderen for FCM U17 og U19 i denne weekend, og begge kampe spilles på EDC Arena i Ikast lørdag eftermiddag.

U19: Hård kamp om medaljerne
FCM U19 gæstede i sidste spillerunde Farum og måtte se sig slået af FC Nordsjælland, der sammen med AGF er stukket af i toppen af U19 Ligaen.

Der er dog fortsat tæt kamp om tredjepladsen, og kun to point skiller fire hold - FCM, AaB, Esbjerg og OB, der alle bejler til bronzemedaljerne.

Kravet til FCM U19 er derfor en sejr, når holdet lørdag eftermiddag hjemme på EDC Arena møder Vejle Boldklub Kolding, der indtager en øjeblikkelig 10. plads i tabellen. Holdets træner Kenneth Andersen fortæller, hvilke ting, der

- Vi har været gode i boldbesiddelse, både mod Brøndby (3-1 sejr, red.) og mod FCN (2-4 nederlag, red.), og har i begge kampe skabt mange chancer, så det er noget, vi skal holde fast ved, samtidig med, at vi minimererer antallet af fejl.

- Der vil uundgåeligt blive lavet fejll, for vi sætter også bolden på spil, i stedet for at vælge afleveringen til siden eller bagud, men når det sker, skal vi være hurtigere til at få repareret fejlene - den indbyrdes afstemning skal være lidt bedre, så vi ved et boldtab får lukket situationen ned, før den koster et mål, fortæller Kenneth Andersen.

Med til historien om fire måls nederlaget  mod FC Nordsjælland hører det dog også, at FCM U19 måtte undvære flere profiler - backen Mads Steffens måtte melde fra med en skade, mens Mads Aasgaard og holdets to mest scorende spillere Paul Onuachu (6 mål) og Mikkel Luimes Nielsen (5 mål) alle afsonede karantæne. Alle de fire spillere vender lørdag tilbage på holdet, der varmede op til ligakampen med en 5-1 pokalsejr over Holstebro onsdag.

FCM U19 kan derudover støtte sig til statistikken, der viser, at ulvene har vundet de sidste otte opgør mellem de to klubbers U19-mandskaber. Det er dog værd at hæfte sig ved, at Vejle Boldklub Kolding er et stærkt udebanehold. Således er 13 af holdets 18 point hentet på fremmed græs, og østjyderne gav da også FCM U19 kamp til stregen, da de to hold mødte hinanden i Ikast i en træningskamp i opstartsfasen til forårssæsonen.

Kampen spilles fra kl. 15.00 på EDC Arena i Ikast.

U17: Leder efter kynismen
FCM U17 kæmper fortsat med at omsætte spilovertag til point. Det blev igen tydeliggjort i den seneste spillerunde, da holdet trods massiv dominans, endte med at tabe med 2-3 til FC Nordjælland i Farum.

Dermed har holdet kun hentet en enkelt sejr i de fire kampe, der hidtil er spillet i foråret, og det har betydet, at holdet har tabt terræn til førerholdet Esbjerg, der nu har fem points forspring til ulvene og - lige så vigtigt - to kampe på hånden. Samtidig presses FCM U17 bagfra af først og fremmest AaB og Brøndby. Se stillingen i U17 Ligaen HER

Der skal derfor gerne sættes tre point ind på kontoen, når Vejle Boldklub Kolding lørdag gæster Ikast. FCM U17 må dog se bort fra Asger Sørensen - midterforsvareren fik en advarsel i kampen mod FCN og må afsone en enkelt karantænedag. Det samme er dog tilfældet for VBK's Andreas Winther, så på den front er de to mandskaber ens stillede.

Også FCM U17 mødte Vejle Boldklub Kolding i som led i forårsforberedelserne - her blev det til en klar sejr med cifrene 5-0.

Der er kampstart kl. 13.00 på EDC Arena i Ikast.