05.04.2013, 15:23 | Af: Administrator

Truppen mod SønderjyskE

FC Midtjylland rejser til SønderjyskE med fire ændringer i truppen i forhold til mandagens kamp mod FC Nordsjælland.

Der venter de midtjyske spillere en svær kamp i morgen, når ulveflokken drager mod Haderslev Fodboldstadion, hvor SønderjyskE tager imod. Fire point skiller de to mandskaber i Superligaen, hvor FC Midtjylland ligger nummer otte, mens sønderjyderne ligger lige under stregen som nummer 11.

- Det er en vigtig kamp. Status for os efter fem spillerunder i foråret er, at vi stadig har fire point til nedrykningsstregen, som vi også havde, da vi gik i gang med foråret. Det betyder, at vi stadig har fokus på os selv og den præstation, vi skal levere og yde. Det er det allervigtigste, siger cheftræner Glen Riddersholm.

- Jeg tror stadig ikke på, at det er en motivationsfaktor i sig selv, at stregen er så tæt på. Nedrykningsstregen kan komme til at fylde alt for meget mentalt. Det er vigtigt, at vi har respekt for den, som vi også hele tiden har givet udtryk for, men vi er også nødt til at holde fokus på det, vi selv kan gøre noget ved, og det er at præstere stabilt.

- Kigger man på de seneste seks kampe, så er det en god periode, hvor vi har vundet to kampe, spillet tre kampe uafgjort og tabt en. Det er en stabil periode og den mest stabile periode, vi har haft i den nuværende sæson, og det lover ganske godt for det niveau, vi skal ligge for dagen i de sidste otte kampe, siger Riddersholm.

Den midtjysk cheftræner forventer en krig på Haderslev Fodboldstadion, som ulvene aldrig har forladt uden at score. Til gengæld har holdet  haft det svært de seneste par gange, de har besøgt det sydlige Danmark.

- SønderjyskE er en meget svær udebane, hvor vi traditionelt har det svært. Det bliver en krig, hvor dueller og spillernes evne til at æde sig selv, når det gør mest ondt, bliver afgørende. Arbejder du hårdt og vinder duellerne, så har du mulighed for at sætte det spil, du gerne vil, men det bliver først og fremmest en kamp på power og løbevillighed, forudser cheftræneren, der har stor respekt for sønderjyderne.

- SønderjyskE er efter min bedste overbevisning et undervurderet hold i dansk fodbold. De har en lang række dygtige spillere. De er lykkedes med at overbevise mange om, at de altid er en naturlig del af nedrykningsspillet og altid underdogs. Den opfattelse deler jeg ikke.

- Jeg mener, at SønderjyskE med deres bedste hold matcher de bedste hold i dansk fodbold. Det kan lyde som om, jeg taler SønderjyskE op, men det gør jeg ikke. Jeg siger bare, det er et udtryk for, når vi skal til SønderjyskE så er det ikke de store mod de små. Det er en helt jævnbyrdig kamp som er åben, hvor det hold, der på dagen rammer deres topniveau bedst og hurtigt, har størst mulighed for at løbe med tre point, siger Glen Riddersholm.

Der er til opgøret fire ændringer i den midtjyske trup i forhold til 2. påskedags kamp mod de danske mestre fra Nordsjælland. Petter Andersson, der har scoret tre mål i de seneste to kampe, er ikke kommet sig over den skade, som tvang ham ud af opgøret mod FCN.

Derudover er Danny Olsen uden for med karantæne, mens Marco Larsen har døjet med en skade i løbet af ugen. Endelige er Frederik Møller gledet ud af truppen. Det betyder til gengæld, at der er to mulige debutanter i Patrick Banggaard og Isaac Oliseh, mens også rutinerede Frank Kristensen og unge Pione Sisto er udtaget til kampen.

Der er kick-off mod SønderjyskE lørdag klokken 17.00.

Truppen mod SønderjyskE
1. Jonas Lössl
6. Jesper Lindorff Juelsgård
9. Morten 'Duncan' Rasmussen
10. Tim Janssen
14. Jakob Haugaard
15. Jesper Lauridsen
17. Mads Albæk
18. Erik Sviatchenko
20. Kristian Ipsa
23. Frank Kristensen
26. Patrick Banggaard
27. Pione Sisto
28. André Rømer
32. Kristian Bak Nielsen
36. Rilwan Hassan
38. Isaac Oliseh
43. Izunna Uzochukwu
44. Sylvester Igboun