20.04.2013, 14:37 | Af: Administrator

U17 tilbage på vindersporet

Lod sig ikke slå ud af udvisning i 3-0 sejren over Vejle Boldklub Kolding

FC Midtjylland U17 - Vejle Boldklub Kolding U17 3-0 (1-0)
1-0 Kristian Dirks Riis (10')
2-0 Ramjavakar Yogathas (60')
3-0 Anders Lund (70')

Udvisning: Jonas Gemmer, FCM (63')

Efter to nederlag i træk var der blevet lagt vægt på, at FCM U17 skulle præstere fra første fløjt i lørdagens kamp mod Vejle Boldklub Kolding, og det budskab havde spillerne taget til sig.

De første tyve minutter af opgøret forløb med FCM-dominans og adskillige chancer til hjemmeholdet. Et mål blev det også til, sat ind af Kristian Riis. Midterforsvareren viste, at han havde styr på fodboldens ABC, da han steg til vejrs og pandede et hjørnespark i nettet efter ti minutter.

Midtvejs i halvlegen begyndte gæsterne dog at overtage spillet, og selvom det kun ved en enkelt lejlighed blev rigtig farligt, var det østjyderne, der sluttede halvlegen bedst af.

Det billede blev der imidlertid igen vendt op på, for i starten af anden halvleg, var det igen ulvene der satte sig til rette i førersædet, og dikterede kampens udvikling. Derfor var det også ganske logisk, at FCM U17 efter en times spil bragte sig på 2-0.

Det skete efter flot kombinationsspil mellem Ramjavakar Yogathas og Sigurd Schøndorf, der endte med at sidstnævnte fra baglinjen slog bolden ind i feltet, hvor Java sendte læderet ind over stregen.

Blot minutter senere opstod der dog fornyet spænding i kampen, da Jonas Gemmer - korrekt - blev sendt fra banen efter at have modtaget sit andet gule kort.

En mand i overtal fik VBK sat ulvene under pres, og kom også frem til en kæmpe chance, der burde have resulteret i en reducering.

I stedet blev det indskiftede Anders Lund, der med ti minutter igen lukkede opgøret - det skete da han midt på gæsternes banehalvdel opsnappede en skødesløs aflevering mellem to Vejle-Kolding spillere, og satte kursen direkte mod mål. En flot, opportunistisk scoring, der faldt på et afgørende tidspunkt.

Vejle fik ikke pyntet på resultatet i slutfasen, og dermed kunne FCM U17 for første gang i foråret gå fra banen med et clean sheet i bagagen. Svend Graversen erklærede sig efter kampen tilfreds med den måde, resultatet kom i hus:

- Det var rigtig dejligt at komme tilbage på vindersporet, og vi er ikke mindst super tilfredse med at vi holder nullet. VBK var rigtig gode i deres presspil, og derfor havde vi ikke så meget boldbesiddelse, som vi har haft i de andre kampe, men til gengæld er vi - især i forsvaret -  kyniske og afklarede, og det var fedt at se, siger FCM-træneren.

Næste kamp for FCM U17 er topkampen mod Esbjerg, der bliver spillet næste wekend på Sport & Event Park i Esbjerg. Der er kampstart lørdag d. 27/4 kl. 13.00.


Startopstilling FCM: Rasmus Bach - Rasmus Lauritsen, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Jeppe Solgaard - Jonas Gemmer, Joachim Andersen, Sigurd Schøndorf - Ramjavakar Yogathas, Simon Sterring, Mikkel Duelund

Udskiftninger:
61' Ramjavakar Yogathas ud, Anders Lund ind
71´Joachim Andersen ud, Rasmus Nicolaisen ind
73' Jeppe Solgaard ud, Alexander Nicolajsen ind