20.04.2013, 16:28 | Af: Administrator

U19 sørgede for dobbelt-op

Gjorde FCM U17 kunsten efter og slog Vejle Boldklub Kolding

FC Midtjylland U19 - Vejle Boldklub Kolding U19 2-1 (1-0)
1-0 Musefiu Ashiru (34')
2-0 Mikkel Luimes (57')
2-1 Vejle Boldklub Kolding (83')

Gæsterne startede lørdagens opgør bedst, og ulvene kunne ikke videreføre den gode boldomgang, som holdet eller havde vist i de seneste kampe.

Årsagen dertil var et godt presspil fra gæsterne, der mødte FCM U19 højt på banen og ikke gav dem ro. Score formåede østjyderne dog ikke, og i stedet udnyttede FCM en standardsituation til bringe sig i front.

Et hjørnespark blev slået ind i gæsternes forsvar, og efter et par returer havnede bolden hos Musefiu, der sparkede sæsonens fjerde scoring i nettet. Målet kastede tydeligvis grus i VBK-maskineriet og den resterende del af halvlegen stod i FCMs tegn, uden at der dog blev ændret på stillingen.

- Vi var utilfredse med præstationen op til målet. Det var ikke godt nok, og i pausen talte vi om, hvordan vi kunne komme ud af Vejles høje pres, fortalte Kenneth Andersen efter kampen.

Anden halvleg skulle dog vise sig, at forme sig, markant anderledes, for Vejle havde tilsyneladende ladet det aggressive presspil blive inde i omklædningsrummet, da de gik ud til anden omgang.

Det betød, at FCM uden de store sværdslag kunne overtage styringen med kampen. Det gav gevinst efter et lille kvarters spil, da Mikkel Frankoch erobrede bolden på banens midte. Herfra kombinerede han sig sammen med Mikkel Luimes ned til Vejle-feltet - et samspil der endte med at Luimes firsttimede navnebroderens dybe stikning i netmaskerne. 2-0 til FCM.

Herefter fulgte en periode med massiv FCM-dominans og adskillige store chancer. Ind ville bolden dog ikke, og i stedet blev gæsterne givet en livline. En FCM-spiller har bolden på banens midte, og får slået en tilbagelægning lige i fødderne på en udækket - og givetvis forbløffet - modstander. FCM-spillerne forsøger desperat at gøre afbigt, men VBK-spillerens afslutning bliver rettet af, af en FCM-forsvarer og sniger sig forbi Oliver Korch i målet.

Som man kunne forvente gav reduceringen en hektisk slutfase, hvor gæsterne pumpede høje bolde ind i FCM-feltet. Rigtig farligt blev det dog ikke, og ulvene kunne køre sejren hjem uden at Korch måtte hive redninger ud af ærmet.

- Vi spillede ikke godt i den første halve time, men alligevel, vil jeg rose spilleren for at bevare roen i den samme periode. De begynder ikke at spille individuelt, men holder fast i planen, og løser deres opgaver, sagde Kenneth Andersen efter kampen, samtidig med at han havde roser til især en af sine spillere.

- Jeg tror Sonni vandt samtlige dueller, han gik ind i i dag. Og når han clearede bolden med hovedet, så blev den altså sendt væk med eftertryk! Samtidig var han god i spillet med bolden. Jeg plejer ikke at fremhæve enkelte spillere, men det var en rigtig stærk præstation, lød bedømmelsen af høje midterforsvarer.

FCM U19 spiller igen i U19 Ligaen lørdag d. 27/4 kl. 15 på udebane mod Esbjerg.

Startopstilling FCM: Oliver Korch - Mads Steffens, Tobias Jeremiassen, Sonni Nattestad, Mads Lind - Lasse Thomsen, Mikkel Frankoch, Mikkel Luimes - Mads Aasgaard, Paul Onuachu, Musefiu Ashiru

Udskiftninger:
76' Mikkel Luimes ud, Benjamin Ayuba ind
86' Musefiu Ashiru ud, Malte Hansen ind
Ikke benyttet: Frederik Kjærulff