06.04.2013, 17:10 | Af: Administrator

Ulvene hentede vigtige point mod SønderjyskE

Det var ikke et kønt opgør, da SønderjyskE i dag bød op til kamp i Haderslev, men det lykkedes FC Midtjylland at fighte sig til tre vigtige point.

Der var forudset et fysisk præget opgør fra begge lejre, da FC Midtjylland i dag gæstede SønderjyskE på den solrige grønsvær i Haderslev. Og forudsigelserne skulle vise sig, at holde stik.

Gæsterne fra FC Midtjylland kom bedst fra start, idet Sylvester Igboun efter blot to minutter bragte ulvene i front. Forarbejdet stod Rilwan Hassan for. På venstrekanten afdriblede han sin direkte modstander, og med en flad aflevering bagud i feltet fandt han en fri ’Sly’, der med et fladt skud ved forreste stolpe udplacerede Marin Skender i hjemmeholdets mål.

FC Midtjylland prøvede at sætte spillet, men uden det helt store held. Spillet var præget af en nervøs start fra begge hold, hvilket resulterede i chancer i begge ender. Især nedfaldsboldene vakte i kampens start store problemer i det midtjyske forsvar.

Det resulterede i to gode muligheder for værterne. Et lobskud blev pareret af overliggeren i det midtjyske mål og Lasse Vibes solotur, afrundet af en flad afslutning fra kanten af feltet, blev flot afværget af Jonas Lössl.

I den anden ende var Tim Janssen i to omgange tæt på at fordoble føringen. Alene med målmanden måtte han se sin afslutning trille tæt forbi stolpen, og kort før pausen sendte han et saksespark, på kanten af det lille felt, tæt hen over mål.

Anden halvleg åbnede op med et enormt pres fra midtjyderne. Der skulle ikke gå mere end tre minutter, før Albæk med en flot yderside fra kanten af feltet, sendte SønderjyskE-målmand Marin Skender ud i en flot vandret redning ved stolpen.

To minutter efter kunne Erik Sviatchenko på et hjørnespark se sit hovedstød afværget på stregen af værtenes forsvar. Efter lidt tumult røg bolden ud til et nyt hjørnespark. Her lykkedes det igen Erik Sviatchenko at få pandebrasken på bolden, men i en nærmest identisk situation blev hans afslutning endnu en gang redet på stregen.

Med en halv time igen fik hjemmeholdet bedre fat, og spillet bølgede atter frem og tilbage på banen. Et kvarter før tid intensiverede værterne presset og i flere situationer måtte ulvene febrilsk sparke bolden ud af feltet.

Kort før tid kom FC Midtjylland bedre med igen, og i en omstilling opstod en mulighed alene med målmanden for Mads Albæk i banens højre side. Hans afslutning endte i en fodparade, men fortsatte videre ind mod mål, hvor Rilwan Hassan stod umarkeret og dirigerede bolden i mål til 2-0.

Den stilling blev der ikke ændret på før dommer Peter Rasmussen fløjtede opgøret af, og FC Midtjylland hentede dermed tre livsvigtige point i et fysisk og lidt rodet opgør i Haderslev. Jonas Lössl blev kåret til kampens spiller.

 

Udskiftninger:

64’ Frank Kristensen ind for Tim Janssen      

82’ André Rømer ind for Morten ’Duncan’ Rasmussen