06.05.2013, 20:05 | Af: Administrator

Andersson-inderside sikrede tre point

Med 1-0-sejren over OB hentede ulvene den fjerde sejr i fem kamp.

En flot Petter Andersson-scoring efter en times spil sikrede ulvene alle tre point mod OB. Den fjerde sejr i fem kampe betyder, at ulvene bringer sig alene på sjettepladsen med 40 point og dermed defenitivt kan begrave nedrykningssnakken.

Det var ellers ikke en indledning, som gjorde meget opmærksom på sig selv i Odense. Det ændrede Jesper Juelsgård dog på i det tiende minut, da venstre backen fik sendt en afslutning på stolpen. To minutter senere ville backkollegaen Bashkim Kadrii også være med, men hans skudt sneg sig en meters penge forbi Jonas Lössls mål.

I en første halvleg, som ikke bød på mange chance, viste Danny Olsen en enkelt gang prøver på sin gode sparketeknik, da han sendte en kanonkugle af sted mod OB-målet, som Jesper Christiansen måtte give en retur på. OB-keeperen fik dog selv afværget situationen for næsen af Tim Janssen.

Allerede efter 27 minutter måtte ulvene foretage den første udskiftning, da André Rømer måtte udgå med en skade. 19-årige Patrick Banggaard, der fik sin FCM-debut mod AaB i sidste uge og i dag leverede en stærk præstation, gled ind i midterforsvaret og skubbede Kristian Bak Nielsen ud på højre back.

Hvad starten på første halvleg manglede, havde anden halvlegs begyndelse til gengæld. Efter seks minutter kunne ulvene takke Erik Sviatchenko for, at hjemmeholdet ikke kom foran, da han reddede Emil Larsens skud på stregen.

Kort forinden var det til gengæld de midtjyske gæster, som havde en god mulighed i en omstilling, hvor Rilwan Hassan fandt en fremstormende Jesper Juelsgård, der sendte en bold på tværs til Tim Janssen, som ikke fik et ordentlig træf på bolden.

Det gjorde Petter Andersson til gengæld knap et kvarter inde i anden halvleg, da han efter en flot et-to-kombination med Danny Olsen på kanten af feltet viste sublim sparketeknik, da han med en følt inderside sendte læderet i mål til en midtjysk 1-0-føring i Odense.

Efter 75 minutter burde det også være blevet til 2-0, da Petter Andersson sendte Rilwan Hassan af sted. Nigerianeren udnyttede sin speed på venstre kanten og serverede en millimeterpræcis aflevering for fødderne af Tim Janssen, som desværre sendte kuglen lige i favnen af Jesper Christiansen.

I kampens hektiske slutning pressede hjemmeholdet på for en udligning, og størst mulighed for det fik Emil Larsen, da bolden dumpede ned for fødderne af ham i feltet, men kantspilleren hamrede bolden forbi Lössls mål. Med fuld valuta i aftenens opgør kom ulvene op på 18 point i foråret, hvilket gør dem til forårets tredjebedste hold. 

Kampfakta
OB - FC Midtjylland 0-1 (0-0)
0-1 Petter Andersson '58

Advarsler
Kristian Bak Nielsen (FCM) '36
Espen Ruud (OB) 73'
Jesper Christiansen (OB) 90'

Tilskuere: 6.317