06.05.2013, 21:38 | Af: Administrator

Banggaard: Går den rigtige vej

Patrick Banggaard fik for en uge siden sin FCM-debut mod AaB, og i aftenens kamp blev det til en time på banen for forsvarstalentet.

Patrick Banggaard fik langtfra den start i FC Midtjylland, som han havde håbet på. Forsvarstalentet, som i vinterpausen blev hentet i Vejle Boldklub Kolding, blev ramt af kyssesyge under holdets træningslejr i Portugal, og det betød en længere pause på sidelinjen.

For en uge siden fik den 19-årige midterforsvarer så sin debut for ulvene, da han fik de sidste fem minutter af opgøret mod AaB. I aftenens 1-0-sejr over OB blev det så til en god time for ungdomslandsholdsspilleren, da han afløste en skadet André Rømer.

- Jeg synes, det gik godt. De andre spillere var gode til at hjælpe mig på plads, siger en beskeden Patrick Banggaard, der den seneste uge for alvor har haft fart på fodboldkarrieren med debut i landets bedste række.

- Det har været utrolig fedt. Mod AaB fik jeg de sidste fem minutter, men i dag fik jeg en times tid, så jeg kunne være med til at påvirke kampen. Det var kanon fedt. Man skal selvfølgelig lige vænne sig til det her i starten. Der bliver gået til den i alle nærkampe, og man skal 100 procent ind i det hele.

- Jeg synes, det gik godt. Vi fik holdt dem væk fra de helt store chancer. Vi kom lidt under pres til sidst, hvor de får en stor chance, men ellers har de ikke det store, siger forsvarstalentet, der glæder sig over at være kommet endnu tættere på holdet.

- Det viser bare, det går den rigtige vej. Da jeg kom til FC Midtjylland var jeg lidt uheldig med sygdom, men nu føler jeg mig på toppen igen, og nu må vi se, hvad resten af sæsonen bringer. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg fik spilletid i dag, og det er rigtig stort at få lov til at spille i den bedste række i Danmark, siger Patrick Banggaard.

Cheftræner Glen Riddersholm havde efter opgøret også roser til sit unge forsvarstalent.

- Patrick var tæt på start-11 i dag, men vi valgte af taktiske årsager en anden løsning. Han trådte ind på scenen i dag og viste, at vi så rigtigt, da vi signede ham. Han er en forsvarsspiller med et enormt udviklingspotentiale, siger Glen Riddersholm.

- Han har en enorm ro, og det er imponerede, at han i en så vigtig superligakamp mod OB kan gå ind og spille med en ekstrem ro. Det er en gave, han har, og det er ikke noget, man kan lære - det er noget, man har, og den gave udnytter han rigtig godt. Der er stadig masser af arbejde forude, men man kan ikke ønske sig et meget bedre indhop end det, han lavede i dag, siger Riddersholm.