12.05.2013, 13:54 | Af: Administrator

FCM slog pokalfinalisterne

Glen Riddersholms drenge vandt 3-0 over Randers FC.

FC Midtjylland tog imod pokalfinalisterne fra Randers FC i søndagens tidlige Superliga-kamp. Hjemmeholdet var uden Kolja Afriyie og stillede derfor med unge Patrick Banggaard i midterforsvaret sammen med Erik Sviatchenko, mens Kristian Bak Nielsen passede højrebacken.

Før opgøret var der blomster og hyldest til både Sylvester Igboun og Jonas Lössl, der begge har rundet 100 kampe for midtjyderne.

FC Midtjylland åbnede med den bedste mulighed, da Danny Olsens yderside sendte bolden snert forbi den fjerneste opstander, hvor Petter Andersson lige akkurat ikke kunne nå frem og prikke bolden ind bag David Ousted.

Blot få minutter skulle der dog gå, før Randers-keeperen var passeret. Jesper Juelsgård sendte et perfekt sparket hjørne ind i pandebrasken på Erik Sviatchenko, der kom stærkt til vejrs og headede hjemmeholdet i front efter ti minutters spil.

Ti minutter senere fik centerforsvareren en identisk hovedstødschance, men denne gang fik FCM´s nr. 18 ikke timet sit hovedstød ordentligt.

Efter knap en halv time var værterne igen tæt på. I en omstilling tog Danny Olsen chancen ude fra, og Morten 'Duncan' Rasmussen fik snittet skuddet, så David Ousted måtte helt ud til stolpen og parere læderet ud til FCM´s femte hjørnespark. Igen var Jesper Juelsgård manden bag, og denne gang fandt han Kristian Bak Nielsen, der akkurat headede over.

Til gengæld blev det 2-0 minuttet efter, da Rilwan Hassan blev nedlagt i det forbudte område, og Danny Olsen var stensikker fra pletten.

FC Midtjylland fortsatte med at være spillemæssigt toneangivende over for et Randers-mandskab, der i lange perioder virkede passive og modløse. Det udnyttede Petter Andersson, da han flot spillede sig igennem gæsternes defensiv og krøllede bolden ned i det lange målhjørne med venstrebenet kort før pausen. 3-0 til FCM, hvilket også var stillingen ved halvtid.

Efter pausesnakken var rollerne dog byttet om. Mens FCM-spillerne havde problemer med at få etableret det fremadrettede spil, der havde fungeret så godt i første halvleg, virkede Randers-spillerne langt mere opsatte og spillelystne. Efter en time lykkedes Ronnie Schwartz da også med at sende bolden i kassen, men linjedommeren vinkede korrekt for offside.

Med tyve minutter tilbage foretog Glen Riddersholm en dobbeltudskiftning, da Sylvester Igboun og Kristian Bak Nielsen blev erstattet af Tim Janssen og Kristian Ipsa, der endelig var tilbage fra skade. Også Pione Sisto var blevet indskiftet, og Tjørring-knægten viste flere gange fine prøver på sin gode teknik i sin halve times tid på grønsværen.

Efter udskiftningerne kom midtjyderne igen længere frem, og mens minutterne tikkede til hjemmeholdets fordel, havde gæsterne fra Kronjylland ikke mere at komme med. Det sluttede 3-0 til FC Midtjylland, der snupper femtepladsen fra Esbjerg.

Næste FCM-opgør er på torsdag i Silkeborg.

Kampfakta:

FC Midtjylland - Randers FC 3-0 (3-0)
1-0 Erik Sviatchenko '11
2-0 Danny Olsen (straffe) '32
3-0 Petter Andersson '42

Advarsler: '54 Jesper Juelsgård (FCM), '13 Adama Tamboura, '25 Jonas Kamper, '31 Christian Keller, '56 Jonas Borring (RFC)

Holdopstillinger (Udskiftninger): 

FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen, 11 Danny Olsen, 17 Mads Albæk, 18 Erik Sviatchenko, 26 Patrick Banggaard, 32 Kristian Bak Nielsen ('72 Kristian Ipsa), 36 Rilwan Hassan ('61 Pione Sisto), 44 Sylvester Igboun ('72 Tim Janssen).

RFC: 1 David Ousted, 3 Christian Keller, 4 Johnny Thomsen ('46 Alexander Fischer), 7 Elmar Bjarnason ('84 Nicolai Poulsen), 11 Ronnie Schwartz, 13 Mads Fenger, 15 Chris Sørensen, 17 Jonas Kamper, 29 Jonas Borring, 33 Adama Tamboura, 44 Nicolai Brock-Madsen ('58 Pierre Boya).

Dommer: Jakob Kehlet

Tilskuere: 6509 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller: Petter Andersson