04.05.2013, 13:23 | Af: Administrator

Ingen slinger i valsen for U17

Kørte Haderslev over i lørdagens ligakamp

FC Midtjylland U17 - Haderslev U17 4-0 (1-0)
1-0 Jonas Gemmer (10')
2-0 Simon Sterring (44')
3-0 Erik Braun (60')
4-0 Jeppe Solgaard (70')

Lad det være sagt med det samme: Spændingen var en mangelvare i lørdagens U17 Ligakamp mellem FCM og SønderjyskEs talenter. Til gengæld kunne den sort-røde del af de fremmødte glæde sig over glimrende midtjysk spil og fire mål.

Efter en åbnning hvor de to mandskaber lige skulle finde sig til rette, tiltog ulvene sig taktstokken, og den afleverede de ikke siden. Et FCM-mandskab gik i gang med at nedbryde de sønderjyske forsvarsværker, og der skulle blot gå ti minutter før hjemmeholdet fik hul på gæsterne.

Det skete da Jonas Gemmer fra tyve meters afstand trykkede af med venstrebenet og bolden peb i nettet. Flot scoring af Gemmer, og en streg i regningen for gæsterne, hvis forsvar dog ikke for alvor kunne lastes for målet. Resten af halvlegen forløb med et FCM-hold i fuld kontrol, men alligevel måtte ulvene nøjes med at gå til pause med en - trods alt - spinkel et-målsføring.

Der skulle dog ikke gå mange minutter af halvleg, før Simon Sterring fordoblede føringen. Angriberen var først over en nedfaldsbold i gæsternes felt og sparkede FCM på 2-0.

Målet afgjorde reelt kampen, og angrebene rullede ned mod Haderslev målet. Indksiftede Erik Braun udnyttede en en-mod-en situation mod gæsternes målvogter til at gøre det til 3-0 og ti minutter før tid steg Jeppe Solgaard til vejrs og headede et hjørnespark i nettet.

4-0 målet skabte stor jubel på sidelinjen - ikke mindst hos Rene S. Andersen, der havde overtaget dødboldstræningen fra Svend Graversen, mens sidstnævnte var nogle dage i Barcelona. Assistenttræneren glædede sig højlydt over "de markante forbedringer" det havde medført...

De 4-0 blev også kampens slutresultat, og Svend Graversen havde svært ved at sætte en finger på noget efter kampen:

- Det  er en kamp, hvor vi er i fuld kontrol fra start til slut. Vi spiller med stor variation i vores angrebspil, og skaber især i anden halvleg chancer til langt flere mål end de de tre, vi får scoret. Defensivt var det en fejlfri indsats - vi giver ikke Haderslev en eneste chance i dag, så det kunne ikke være bedre, konstaterer en glad Svend Graversen.

Med sejren overtager FCM U17 førstepladsen i U17 Ligaen, et point foran Esbjerg, der dog har spillet to kampe færre.

FCM U17 spiller igen på EDC Arena i den kommende uge, hvor Randers FC kommer på besøg. Der er kampstart kl. 13.00. Se stilling og resultater for U17 Ligaen her.

Startopstilling FCM: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Asger Sørensen, Jeppe Solgaard - Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen, Jonas Gemmer - Mikkel Duelund, Simon Sterring, Ramjavakar Yogathas

Indskftninger:
42' Jonas Gemmer ud, Rasmus Nissen ind
42' Alexander Munksgaard ud, Anders Lund ind
50' Mikkel Duelund ud, Erik Braun ind