29.05.2013, 07:39 | Af: Administrator

Pokalfinale-nederlag efter straffesparkskonkurrence

Efter en uhyre tæt pokalfinale måtte FC Midtjyllands U19-mandskab se sig besejret af AGF efter straffesparkskonkurrence.

Der var masser af drama i pokalfinalen mellem FC Midtjylland og AGF. To scoringer, store chancer til begge mandskaber og en ti minutters afbrydelse på grund af tordenvejr var nogle af ingredienser i finalen.

Aarhusianerne begyndte opgøret bedst, men selv om de hvidblusede lagde et godt tryk fra kampens begyndelse, fik FCM-drengene kæmpet sig godt ind i kampen, og det var da også ulvene, der kom til de største chancer i et opgør, hvor der var chancer i begge ender.

Ti minutter før pausen kunne midtjyderne så slå kapital af chancerne, da Jacab Granlund blev spillet flot fri af Erik Braun og kunne score til 1-0, som også var resultatet ved pausen.

Der var kun spillet to minutter af de sidste 45 minutter, da kampens dommer måtte afblæse opgøret på grund af tordenvejr. Da kampen efter ti minutters ufrivillig pause blev fløjtet i gang igen, var der kun spillet fem minutter, da AGF fik udlignet efter en situation, hvor ulvene ikke fik tacklet færdig i forsvaret, og det endte med en returbold, som aarhusianerne udlignede på.

Herfra bølgede kampen frem og tilbage, men ingen af holdene formåede trods store chancer at score mere i den ordinære spilletid. Det betød, at holdene gik direkte i straffesparkskonkurrence. Her scorede begge hold på de første tre forsøg, men på det fjerde forsøg missede ulvene, og derfor AGF med en scoring på deres femte spark sikre sig pokaltriumfen.

- Generelt har jeg været rigtig godt tilfreds med forløbet af pokalturneringen. Vi har haft rigtig mange spillere med, og vi har haft et godt samarbejde med Ikast FS omkring det, siger cheftræner for U19 Ligaholdet, som har styret holdet sammen med Erling Lindegaard og Thomas Ullits, der er træner for Ikast FS' U19-hold i mesterrækken.

- Der har været U17-spillere med, som er blevet matchet opad, og på den måde har det været rigtig givende. Samtidig har der været spilletid til nogle af de spillere, der ikke har spillet så meget i turneringen, fortæller Kenneth Andersen.

Ulvene har i pokalturneringen stillet med et hold, som har været et miks af spillere fra Akademiet og spillere fra Ikast FS.

Kampfakta


FC Midtjylland - AGF 1-1 (1-0)
1-0 Jacob Granlund '35
1-1 AGF '53
AGF vinder 5-3 i straffesparkskonkurrence

Start-11: Michael Ravn - Casper Risgaard, Mads Rud, Frederik Kjærulff, Christian Nygaard - Mark Borup, Lasse Gerlev, Kristian Gasbjerg, Erik Braun - Mikkel Adamsen, Jacob Granlund

Bænk: Lasse Thomsen, Malte Hansen, Anders Lund

Der var fri udskiftning i kampen, hvorfor der var flydende udskiftning undervejs i kampen.