03.05.2013, 07:00 | Af: Administrator

Talenterne skal bygge videre

U17 og U19 har været godt spillende i den seneste tid, og går efter at føje nye lag til i lørdagens hjemmebaneopgør mod Sønderjyske

U17: Skal fastholde god udvikling

Selvtilliden er i top hos FCM U17, efter at holdet i sidste uge besejrede toprivalerne fra Esbjerg på udebane

Svend Graversens tropper har desuden holdt nullet i de to seneste opgør, så måske er holdet på vej til at finde den effektivitet og kynisme, som holdet til tider har savnet?

- Vi har fundet momentum, og jeg synes også, at vi på det seneste er blevet dygtigere, både til ikke at give chancer væk, og selv kapitalisere af de gode perioder i kampene. Det er det, vi arbejder hen i mod - at blive bedre til at lukke kampene, fortæller Svend Graversen.

På lørdag møder FCM U17 Haderslev hjemme på EDC Arena. De to klubber mødte senest hinanden i ligasammenhæng i oktober, og det er ubetinget ulvene, der vil have de bedste minder fra det opgør - de firs minutters fodbold endte nemlig med en 7-1 sejr til FCM U17. Svend Graversen tror dog ikke på en gentagelse.

- Nej. Dels var cifrene ikke helt retvisende, men Haderslev har også forbedret sig markant i den mellemliggende periode. Især offensivt er de rigtig gode, og de bliver svære at holde fra chancer. For os gælder det om at sørge for at sætte dem under pres, og så tror jeg også på, at vi vinder, udtaler FCM-træneren.

De to hold mødtes også i opstartsfasen til forårssæsonen, og her vandt ulvene med 3-0, i en kamp, der blev spillet i Haderslev. Sønderjydernes største profil er angriberen Casper Olesen, der har scoret ti gange i sæsonen, og er fast inventar på U17-landsholdet.

En skadesfri FCM U17-trup må til kampen undvære to spillere. Joachim Andersen tager hul på to karantænedage efter at være blevet udvist i Esbjerg, og får selskab i straffeboksen af højrebacken Rasmus Lauritsen, der må sidde over i en enkelt kamp.

Der er kampstart på EDC Arena lørdag d. 4/5 kl. 13.00.

U19: ”Sejrene kommer ikke af sig selv”

Også For FCM U19 peger pilen opad, efter sejr over VB Kolding og en 1-1 kamp i Esbjerg, som holdet havde fortjent at vinde. Kenneth Andersen advarer dog mod at tro, at resultaterne kommer af sig selv.

- Altså, hvis vi kommer med den indstilling ”nu går vi bare ud og slår SønderjyskE”, så kommer vi til at tro om igen.

- Det er et hold, der har leveret nogle rigtig fine resultater – i den seneste runde spillede de 2-2 mod AGF (rækkens nr. 2, red.) og de åbnede foråret med at besejre FCN (førerhold i U19 Ligaen, red.) i Farum.

- Så vi skal gå ydmyge til opgaven - og spillerne har da heller ikke givet mig grund til at tro andet, skynder Kenneth Andersen sig at tilføje.

Sæsonens første ligaopgør mellem de to klubber endte med en midtjysk 3-1 sejr, tilbage i oktober. Derudover mødte de to hold i en træningskamp op til forårssæsonen, og her blev det til en klar 5-0 sejr til FCM U19.

For både SønderjyskEs U17 og U19 mandskab gælder det, at holdene op til denne sæson fik den eftertragtede A-licens, og dermed kom til at spille på ungdomsfodboldens øverste niveau. Helt fortjent, lyder det fra Kenneth Andersen.

- De laver et rigtigt godt talentarbejde, og er gode til at give deres talenter chancen – og det er selvfølgelig også noget, der motiverer de unge spillere til at yde deres bedste i talentkampene, siger FCM-træneren og henviser til angriberen Mikael Uhre og midtbanespilleren Andreas Oggesen, der spiller på sønderjydernes U19-mandskab, men begge har fået kampe for Superligaholdet i indeværende sæson.

For ulvene har Sonni Nattestad døjet med en overbelastet akillessene, men midterforsvareren forventes at returnere til en ellers skadesfri FCM-trup. Karantæneramte spillere har ulvene heller ikke nogle af, mens Sønderjyske må undvære midtbanespilleren Marc Wehner på den konto.

Der er kampstart på EDC arena i Ikast lørdag d. 15/4 kl. 15.00.