18.05.2013, 17:44 | Af: Administrator

U17 dræbte Lyngby på dødboldene

Den midtjyske defensiv afgjorde lørdag eftermiddag sagerne i U17-kampen på Lyngby Stadion. Det blev en kamp FC Midtjylland sad tungt på, og hvor standardsituationerne blev udslagsgivende.

FC Midtjylland fik en drømmestart lørdag eftermiddag. Kampen var dårligt nok skudt i gang, før midtjyderne bragte sig i front. En afslutning blev pareret med hånden i feltet, og på det efterfølgende straffespark var Joachim Andersen kynisk.

Ulvene sad på alt det første kvarter, og chancerne var både mange og store til gæsterne. Det lykkedes Lyngby at afværge trykbølgen, og efter et kvarters spil kom de bedre med. Det resulterede kort efter i en kvalificeret afslutning, som den til lejligheden indhentede Magnus Hoffmann flot fik dirigeret op på oversiden af overliggeren.

- Den chance blev Lyngbys største i dag. Kort efter genvandt vi kontrollen over opgøret, og dræbte dem så med 2-0 scoringen lige før halvleg, forklarer cheftræner Svend Graversen.

Det var centerbacken Asger Sørensen, der på et hjørnespark steg højest og fordoblede føringen med et veltimet hovedstød.

Anden halvleg blev altdomineret af midtjyderne, der producerede chance efter chance. Alligevel blev det kun til et enkelt mål mere inden slutfløjtet. Igen var det en centerback, der fra et hjørnespark headede bolden i mål – denne gang i skikkelse af Kristian Dirks Riis.

Målet kvalte den sidste gnist i Lyngbylejren, og der blev aldrig spænding om resultatet. Dermed lykkedes det FC Midtjylland at bryde hjemmeholdets flotte pointstatistik på hjemmebane.

- Vi er meget tilfredse med, at vi i dag dræber opgøret tidligt og holder nullet. Magnus Hoffmann står en rigtig flot kamp, hvor han på en kort varsel skaber ro omkring sig og holder buret rent. Vi burde måske score lidt flere mål i dag, men det var en svær bane, slutter en tilfreds Svend Graversen.

FC Midtjylland U17 spiller næste gang søndag den 26. maj, hvor de igen tager turen til Sjælland. Her møder de løverne fra FC København. Kampen fløjtes i gang klokken 13.00.

Match facts:

Lyngby U17 0 – 3 FCM U17 (0 – 2)

1’ 0 – 1 Joachim Andersen (straffespark)

36’ 0 – 2 Asger Sørensen

50’ 0 – 3 Kristian Dirks Riis

Start-11:

Magnus Hoffmann [IFS] – Rasmus Lauritsen, Kristian Dirks Riis, Asger Sørensen, Jeppe SolgaardGloire Rutikanga, Jonas Gemmer, Joachim AndersenAnders Lund, Mikkel DuelundSimon Sterring

Udskiftninger:

45’ Martin Høgstad ind for Simon Sterring

50’ Alexander Munksgaard ind for Jonas Gemmer

50’ Erik Braun ind for Mikkel Duelund