04.05.2013, 16:49 | Af: Administrator

U19 strammede op

FCM U19 lignede ikke et vinderhold ved pausen, men hankede op i sig selv og sendte SønderjyskE tomhændede hjem

FC Midtjylland U19 - SønderjyskE U19 4-1 (1-1)
0-1 SønderjyskE (1')
1-1 Paul Onuachu (12')
2-1 Musefiu Ashiru (47')
3-1 Lasse Thomsen (59')
4-1 Benjamin Ayuba (90')

FCM U19 fik den værst tænkelige start på kampen mod SønderjyskE, da et indlæg sejlede ind over Oliver Korch og ind i det fjerneste målhjørne efter blot tyve(!) sekunders spil. I det hele taget fungerede tingene ikke for ulvene i kampens indledning - der manglede bevægelse både med og uden bold, og ulvene fremstod ikke som et kollektiv.

Alligevel tilfaldt kampens næste mål hjemmeholdet. Tobias Jeremiassen spillede bolden op på Paul, der først vandt mand-til-mand duellen med SønderjyskEs forsvarsspiller, og dernæst udplacerede målmanden.

Målet var en enlig solstråle i en ellers gennemgående trist første halvleg, set med FCM-øjne. Gæsterne havde bolden mest, og skabte flest chancer, og ulvene kunne på ingen måde være utilfredse med at gå til pause med 1-1 på måltavlen.

"Fortsætter vi sådan, så taber vi den her kamp"
Inde i omklædningsrummet blev der talt med store bogstaver:

- Der blev ikke brugt tid på at snakke om taktiske ændringer, for det kunne alligevel være lige meget, hvis ikke vi begyndte at gøre tingene som et hold. Spillerne fik at vide, at hvis vi fortsatte på den måde, så ville vi tabe kampen, fortalte Kenneth Andersen, der havde set sit mandskab spille klart under niveau i de første 45 minutter.

Og tilsyneladende virkede opsangen efter hensigten. I hvert fald var det nu FCMs tur til at få en ønskestart, da Musefiu vandt bolden midt for mål, tog et par driblinger og sendte 2-1 målet i kassen med et fladt spark fra kanten af feltet.

Føringsmålet vendte op og ned på den hidtidge rollefordeling i kampen. Nu var det FCM der havde momentum og pressede på. Tolv minutter senere kunne ulvene så bringe sig på 3-1, efter en standardsituation. Mikkel Luimes Nielsen sendte et godt hørnespark ind til Lasse Thomsens pandebrask, og så kvitterede midtbanespilleren med sit andet mål i sæsonen.

Herefter kørte ulvene uden større besvær sejren hjem. I slutminutterne blev det endda til yderligere en scoring, da indskiftede Benjamin sparkede returbolden i mål, efter et godt langskud fra Mads Steffens.

Dermed endte det med en, i hvert fald på papiret, overbevisende FCM-sejr. Kenneth Andersen glædede sig over de tre point, men lige så meget over, at spillerne fik rejst sig oven på den skuffende først halvleg:

- Det er ikke fordi spillet er prangende i anden halvleg, men vi fungerer meget bedre som et hold, og får sat os på kampen. Havde vi været en anelse skarpere på vores omstillinger havde vi også kunnet score yderligere, sagde Kenneth Andersen

De tre point bringer FCM U19 op på tredjepladsen, et enkelt point foran Esbjerg. Se stilling og resultater for U19 Ligaen her.

Næste opgave for FCM U19 er hjemmekampen mod Randers Freja, lørdag d. 11/5 kl. 15.00.

Startopstilling FCM:
Oliver Korch - Mads Lind, Sonni Nattestad, Tobias Jeremiassen, Mads Steffens - Lasse Thomsen, Mikkel Frankoch, Mikkel Luimes Nielsen - Musefiu Ashiru, Paul Onuachu, Mads Aasgaard

Indskiftninger:
61' Mikkel Luimes Nielsen ud, Lucas Hove ind
70' Mads Lind ud, Malte Hansen ind
76' Benjamin Ayuba ind, Musefiu Ashiru ud