20.06.2013, 07:07 | Af: Administrator

Årets spiller for U17 og U19 kåret

Oliver Korch blev hædret som årets U19-spiller, mens Jonas Gemmer tog prisen hos U17.

Søndag aften blev der afholdt afslutningsfest på akademiet, og timer forinden havde FCM U17 og U19, allerede ydet deres til den gode stemning, da begge mandskaber vandt sæsonens sidste ligakamp.

For flere spillere blev der dog mere at glæde sig over, som aftenen skred frem – blandt andet Oliver Korch (foto) og Jonas Gemmer, der modtog prisen som henholdsvis ”Årets U19-spiller”. Og ”Årets U17-spiller”.

Træner Kenneth Andersen forklarer hvorfor, det blev Korch, der løb med U19-titlen:

- Oliver er en spiller, der både sportsligt og socialt, har givet meget til holdet. Han er en spiller der er med til at sørge for, at der bliver opretholdt et højt niveau, når vi træner, men samtidig er han en meget omsorgsfuld i forhold til holdkammeraterne – Oliver er opmærksom på, hvis der er nogle, der går og er kede af det, og han bekymrer sig om sine holdkammeraters ve og vel.

Som man kunne forvente, er årets titelvinder en spiller, der har gjort en forskel for sit hold. Om Korchs spillemæssige kvaliteter siger Kenneth Andersen således:

- Han er en dygtig allround målmand, men i denne sæson er han for alvor trådt i karakter som en målmand, der redder point til sit hold – når vi virkelig har haft brug for det, så har han været der med afgørende redninger, fortæller Andersen.

Sideløbende med klubkampene har Korch vogtet målet for U19-landsholdet. Indtil videre er det blevet til 36 optrædener på diverse ungdomslandshold for den unge FCM’er.

Fighter blev årets U17-spiller
Titlen som Årets U17-spiller tilfaldt altid hårdtarbejdende Jonas Gemmer, der af sin cheftræner fik følgende skudsmål med på vejen:

- Gemmer er en ærlig og kompromisløs spiller. Han kan spille alle tre pladser på den centrale midtbane, men uanset hvor han spiller, tager han et stort defensivt ansvar, lyder det fra Svend Graversen, der dog også kan nævne et par områder, hvor U17-landsholdsspilleren kan forbedre sig:

- Han skal have noget mere fysik, hvilket dog er helt forventeligt. Derudover skal han blive bedre til hele tiden at søge de rette positioner på banen, både når vi angriber og vi forsvarer, udtaler Svend Graversen.

Og så er der jo lige en ting mere... ved siden af hæderen som Årets U17-spiller sluttede Gemmer nemlig også helt i top i en anden, knapt så glorværdig, kategori. Den unge FCM’er var således den akademispiller der fik raget flest disciplinærpoint til sig i løbet af sæsonen (54), hvilket resulterede i tre karantænedage. Svend Graversen lægger ikke skjul på, at han gerne ser en lidt mere artig Gemmer fremover:

- Når man som Jonas tager slåskampene, kan det ikke undgås, at man trækker nogle kort, men han skal være lidt klogere, lyder den venlige formaning fra U17-træneren.

Gemmer har da også vist, at han kan være et sandt dydsmønster på banen. I 16 ungdomslandskampe, er han således ikke blevet noteret i dommerens bog en eneste gang.

Sidste år tilfaldt titlen som Årets U19 spiller Marco Larsen, mens Asger Sørensen blev Årets U17-spiller.