19.06.2013, 16:01 | Af: Administrator

Mads Albæk skifter til Stade de Reims

FC Midtjylland sælger den 23-årige midtbaneprofil Mads Albæk til den franske Ligue 1 klub Stade de Reims.

Årets spiller i FC Midtjylland, Mads Albæk, skifter Superligaen ud med Ligue 1 fodbold i Stade de Reims, hvor modstanderne fra næste sæson hedder Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Falcao m.fl.

Mads Albæk har underskrevet en kontrakt med den franske klub Stade de Reims, der rykkede op i den bedste franske række i 2012, men Reims er en historisk storklub, der tidligere har vundet 6 franske mesterskaber og deltaget i to Champions League finaler i 1950erne.

I FC Midtjylland er man stolte over salget af Mads Albæk, der er et produkt af ulvenes talentarbejde på akademiet.

- Vi er sindssygt stolte over, at sende Mads Albæk videre i sin karriere.  Vi mister en god spilller, men vi havde også forventet et salg af Mads efter hans flotte sæson i 2012/2013, så vores trup er klar til at udfylde hullet efter Mads, siger Claus Steinlein, der er ordførende direktør i FC Midtjylland.

Mads Albæk er et produkt af FC Midtjyllands akademi. Han er blevet årets akademispiller, årets talent og senest årets spiller i FC Midtjylland.

- Det er fedt, at se Mads Albæk gå hele vejen fra akademispiller til en karriere som udlandsprofessionel, siger Claus Steinlein, der var akademidirektør, da Mads Albæk blev optaget.

- Jeg husker stadig 2. juledag i 2004, hvor Flemming Broe og jeg havde de første samtaler med Mads og hans familie. Allerede dengang gjorde han et stort indtryk, husker Claus Stenlein.

Med sit skifte til udlandet følger Mads Albæk i fodsporene på andre akademispillere fra FC Midtjylland, som Winston Reid, Simon Kjær og Victor Fischer, der alle er blevet solgt til udenlandske klubber.

- Det er en kæmpe cadeau til vores talentudvikling og alle vores trænere, at vi nu kan se Mads Albæk tage det næste, store skridt i sin karriere efter sin tid ved os, siger Claus Steinlein, der er sikker på at Albæk bliver en succes.

- Mads er indbegrebet af vores værdier. Han har viljen og gåpåmodet til at blive en stor succes i udlandet, så jeg er overbevist om at han kan slå i gennem og få sin drøm opfyldt i Frankrig, afslutter Claus Steinlein.