Den lokale helt fra FCM samarbejdsklubben Tjørring IF til delt akademiets største hæder.

"> Den lokale helt fra FCM samarbejdsklubben Tjørring IF til delt akademiets største hæder.

">

18.06.2013, 07:32 | Af: Administrator

Pione Sisto årets akademispiller

Den lokale helt fra FCM samarbejdsklubben Tjørring IF til delt akademiets største hæder.

Søndag aften i forbindelse med afslutningsfesten på akademiet uddelte akademichef Flemming Broe hæderen som "Årets Akademispiller”, der er den største hæder, man som spiller på de fire akademiårgange kan få, idet prisen gives til den spiller, som har gjort den største forskel i 2012/13 blandt spillerne på de 4 akademiårgange fra 1994-1997.

Når denne pokal uddeles er det altid med en vis spænding, da det er store navne, der gennem tiden er blevet tildelt denne titel, nemlig Adigun Salami, Simon Kjær, Mads Albæk, Erik Sviatchenko, Viktor Fischer og Mads Pedersen. Søndag kunne en af de lokale drenge på akademiet så for første gang indskrive sit navn i pokalen, da Pione Sisto fra FCM samarbejdsklubben Tjørring IF fik tildelt hæderen.

- Årets akademispiller er en glad og positiv dreng, der stiller store krav til sig selv og som samtidig er en god kammerat, der hjælper andre på vej. Fodboldmæssigt er det en kreativ spiller, der er meget meget dygtig i sine drible- og fintefærdigheder, som han hele tiden arbejder med at videreudvikle og som han gerne viser frem i kamp. Disse kvaliteter er dog ikke kommet ud af ingenting, for han har et meget stort behov for selvtræning og man ser ham ofte alene ude på banen flere gange om ugen, begrundede akademichef Flemming Broe valget af Pione Sisto.

- Årets akademispiller er svær at have med at gøre for modstanderne, for han kan score mål og er samtidig en fremragende assistspiller. Han debuterede på Superligaholdet i Farum i pokalturneringen i efteråret og har i det hele taget klaret springet fra ungdomsfodbold til højeste danske niveau på bedste vis, og det er derfor med stor glæde, at jeg nu kan overrække titlen som ”Årets akademispiller 2012/2013” til Pione Sisto, sluttede Flemming Broe motivationen af.

Og det var et populært valg som "Årets Akademispiller", idet Pione Sisto udover kæmpepokalen, som følger med titlen, modtog taktfaste klapsalver fra hele forsamlingen af medspillere, trænere, forældre og andre pårørende. Det hører sig dog også til, men netop Pione er en person, som sætter sine spor hos sine medmennesker, ligesom de personer, der er og har været en del af Piones verden, også sætter sig spor hos ham.

- Pione er en meget reflektiv ung mand. Jeg husker, da han holdt sin debuttale efter pokalkampen i Farum i efteråret. Det er tit nogle korte taler. Men Pione tog alle med storm. Han takkede alle trænere, han har haft på sin vej, sine holdkammerater og så fortalte han om, hvordan folk i hans barndomsklub Tjørring IF havde haft betydning for ham og hans udvikling. Men så sagde han, at nu var målet om at debutere på FCMs førstehold nået, og allerede i morgen ville han sætte sig ned og sætte sig nye mål for sin udvikling, fortæller Flemming Broe.

Tillykke til Pione Sisto med den flotte hæder.

Årets Akademispiller gennem tiden
2012/2013: Pione Sisto
2011/2012: Mads Pedersen
2010/2011: Viktor Fisher
2009/2010: Erik Sviatchenko
2008/2009: Mads Albæk
2008: Simon Kjær
2007: Simon Kjær
2006: Adigun Salami