28.07.2013, 19:06 | Af: Administrator

FCM slog mestrene

Med hårdt arbejde og masser af energi sled FC Midtjylland sig til en 1-0-sejr over F.C. København. Petter Andersson stod for målet.

Superliga-mestrene var på besøg i Herning søndag aften, hvor Glen Riddersholms tropper ventede.

Det var dog ikke til at se, hvem der var sluttet øverst af de to mandskaber i sidste sæson. FC Midtjylland kom ud med masser af energi fra start, og allerede tidligt var ulvene farlige foran Johan Wilands mål. Danny Olsen havde en stor chance efter to minutter, og Sylvester Igboun fulgte op med et flot stolpeskud efter fire. 

Københavnerne var dog ligeledes farlige kort efter. 250-kampsjubilar Kristian Bak gik fejl af en ufarlig bold, men Jonas Lössl var på plads i målet.

Det var Johan Wiland også i den anden ende, men han kunne ikke forhindre Petter Andersson i at udnytte en forsvarsfejl til at stikke af sted og score på et elegant lob. 1-0 til FC Midtjylland efter blot otte minutters spil.

Hjemmeholdet fortsatte med den stærke energi, dog uden det for alvor blev til flere store, åbne chancer. Langsomt arbejdede hovedstadsholdet sig ind i opgøret, og nytilkomne Marvin Pourie skabte en fin mulighed til sig selv, da han først snød målscorer Andersson på kanten, trak ind i banen og kom til afslutning.

Spillemæssigt fladede det ud for begge mandskaber, men efter pausen var der igen fart i både løb og afleveringer, særligt fra midtjyderne.

Alligevel var det gæsterne, der først var farlige foran mål. Igor Vetokele trykkede af, og Jonas Lössl var allerede gået på skuddet, der havde giftig retning mod fjerneste hjørne. Bolden ramte imidlertid Patrick Banggaard i ryggen og gik ud til hjørnespark.

Hvor det var FC Midtjyllands første halvleg, måtte det siges at være F. C. Københavns anden halvleg. Hjemmeholdet pakkede sig mere tilbage og satsede på lange bolde op mod Morten "Duncan", mens indlæggene blev flere og flere i modsatte ende.

Midt i københavnernes dominans kunne det til gengæld være blevet næsten lukket, men Kenn Hansens fløjte forblev tavs, da Duncan ellers så ud til at blive revet i armen i målfeltet og frataget en åben chance.

Straks efter bød muligheden sig så til Sylvester Igboun, der efter en god tur med bolden sparkede snert forbi den fjerneste opstander. I FCM's ende var Gislason dog også farlig med et godt venstrebensskud, som Jonas Lössl måtte parere ud over baglinjen.

Ni minutter før tid blev en hårdtarbejdende Pione Sisto taget ud, og ind kom unge Frederik Møller til sin FCM-debut. Selv om udeholdet pressede på, var han med til at køre en flot sejr på 1-0 hjem over mestrene fra København og samtidig sende FC Midtjylland op på Superligaens førsteplads.

Næste opgør for FCM er mod SønderjyskE, der gæster MCH Arena på fredag.

KAMPFAKTA:
FC Midtjylland - F.C. København 1-0 (1-0)
1-0 Petter Andersson '8

Advarsler: 31' Sylvester Igboun, 90' Danny Olsen (FCM) - 28' Thomas Delaney (FCK)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 1 Jonas Lössl, 6 Jesper Juelsgård, 8 Petter Andersson (79' Marco Larsen), 9 Morten "Duncan" Rasmussen, 11 Danny Olsen, 18 Erik Sviatchenko, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (83' Frederik Møller), 32 Kristian Bak Nielsen (90' Kolja Afriyie), 43 Izunna Uzochukwu, 44 Sylvester Igboun.

FCK: 21 Johan Wiland, 2 Lars Jacobsen, 3 Pierre Bengtsson, 4 Kris Stadsgaard, 5 Olof Mellberg, 8 Thomas Delaney, 9 Igor Vetokele, 16 Thomas Kristensen (83' Youssef Toutouh), 19 Rurik Gislason (88' Cesar Santin), 23 Marvin Pourie, 30 Christian Bolaños (58' Danny Amankwaa).

Dommer: Kenn Hansen

Tilskuere: 8759 på MCH Arena 

Kampens FCM-spiller: Erik Sviatchenko