19.07.2013, 19:35 | Af: Administrator

Superligaen skudt i gang med sejr

FC Midtjylland fortsatte de gode takter fra træningskampene og åbnede Superligaen med en 2-0-sejr på udebane mod AGF.

FC Midtjylland sluttede sidste sæson med at hente en flot sejr over AGF. Det scenarie gentog sig i aften i sæsonpremieren, hvor ulvene viste skarphed i kampens første 45 minutter, hvilket resulterede i to mål.

Allerede efter 12 minutter kunne ulvene række armene i vejret første gang. Morten 'Duncan' Rasmussen, som var en af kampens bedste, rundede Anders Kure ved baglinjen og sendte bolden ind foran mål, hvor AGFs Mikkel Kirkeskov sendte bolden i eget net.

Morten 'Duncan' Rasmussen var også med i midtjydernes andet mål efter en lille halv time, da han headede en fremlægning fra Jesper Juelsgård videre til Petter Andersson. Svenskeren viste godt overblik og fandt 18-årige Pione Sisto, der slog alle fordomme om, at 13 er et ulykkestal til jorden, da han i sin kamp nummer 13 for ulvene og i sin blot anden for start, flot sendte ulvene foran 2-0.

Superligaåbningen gav et ubehageligt flashback til premieren for et år siden, hvor ulvene også var foran 2-0 i Parken mod FC København, og da hjemmeholdets Frans Dhia Putros fik rødt kort efter 69 minutter blev den tanke blot styrket.

Men ulvene viste både fysisk og mentalt overskud, og helt fortjent kunne et stærkt midtjysk kollektiv sætte tre point på kontoen efter en flot superligapremiere. Foruden de tre point gav aftenens kamp også debut til 20-årige Johannes Madsen, der har kæmpet hårdt med skader.

Derfor var det også en stor forløsning, da cheftræner Glen Riddersholm kunne sende den tidligere akademispiller på banen, da han med et kvarter igen afløste Pione Sisto. Aftenens gode takter skal følges op om en uge, hvor de danske mestre fra FC København kommer på besøg på MCH Arena.

Kampfakta

AGF - FC Midtjylland 0-1 (0-1)
0-1 Mikkel Kirkeskov (selvmål) '12
0-2 Pione Sisto '27

Advarsler
Petter Andersson '35
Frans Dhia Putros '63

Røde kort
Frans Dhia Putros '69 (2 x gult)

Start-11: Jonas Lössl - Kristian Bak Nielsen, Patrick Banggaard, Erik Sviatchenko, Jesper Lindorff Juelsgård - Izunna Uzochukwu - Petter Andersson, Danny Olsen - Pione Sisto (Johannes Madsen '74), Sylvester Igboun, Morten 'Duncan' Rasmussen

Bænk: Jakob Haugaard, Kolja Afriyie, Sonni Nattestad, Frederik Møller, Johannes Madsen, Marco Larsen, Frank Kristensen