11.07.2013, 11:10 | Af: Administrator

U15-træner bliver ny akademitræner

Søren Bjerg, der siden 2006 har været U15-træner i FC Midtjylland, bliver ny akademitræner.

FC Midtjyllands Herning Elite-projekt har været gennem en flot udvikling de seneste år. En af hovedpersoner bag den positive udvikling er 28-årige Søren Bjerg, der siden 2006 har stået i spidsen for ulvenes U15-hold og været sportslige leder siden årsskiftet.

Efter sommerferien kan trænertalentet se frem til nye udfordringer, når han bliver en del af trænerteamet på Akademiet, hvor han sammen med Svend Graversen skal stå i spidsen for U17-holdet i den kommende sæson.

- Tidligere har jeg været på halv tid, men nu får jeg mulighed for at fokusere 100 procent på fodbolden. Det bliver en god sportslig udfordring at blive træner på Akademiet, hvor rammerne er mere professionaliseret, og spillerne er endnu dygtigere, siger Søren Bjerg.

Han bliver kontakttræner for årgang 97, ligesom han bliver tovholder på de projekter, som FC Midtjylland har i Svendborg og Kastrup. Og så skal han være med til at strukturere og organisere scouting-delen, ligesom han får ansvaret, når klubben har ungdomsspillere til prøvetræning.

- Siden jeg kom i 2006, er det det her, jeg har drømt om. Ligesom spillerne drømmer om at komme på Akademiet, så gør vi det i et vist omfang også som trænere. Jeg har hele tiden forsøgt at dygtiggøre mig, og jeg føler, jeg har fyldt på i hver eneste sæson og dygtiggjort mig så meget, at jeg ikke er i tvivl om, at jeg er klar. Det er en kæmpe kredit til klubben, som har vist, at man kan avancere internt.

- Jeg kender klubben rigtig godt gennem de mange år, jeg har været her, og jeg kender mange af spillerne rigtig godt, så jeg synes, jeg har et godt kendskab til at starte op, siger Søren Bjerg.

Han måtte selv stoppe fodboldkarrieren i en tidlig alder grundet et dårligt ben. Det betød i stedet, at trænerkarrieren allerede begyndte som 15-årig i samarbejdsklubben Spjald, da han blev assistenttræner for sin far. Som 19-årig fik han for første gang ansvaret for sit eget hold.

Inspirerende at arbejde med unge mennesker
- En af mine styrker er, at jeg er god til at have med mennesker at gøre. Der er ingen tvivl om, at jeg glæder mig til kontakttrænerrollen. Jeg tror på, at man kan være med til at flytte de unge mennesker i en positiv retning både som fodboldspillere men også som mennesker, fortæller Søren Bjerg, der nyder arbejdet med talenterne.

- Det at være tæt på unge mennesker, der er i en dannelsesproces både som fodboldspillere og mennesker, og som er sultne for at lære, giver mig et enormt kick. Det inspirerer mig meget at flytte dem som mennesker.

Muligheden for Søren Bjerg kom, da Tonny Hermansen skiftede til Vejle Boldklub, hvor han er blevet cheftræner. Akademichef Flemming Broe kalder det for et naturligt valg at tilknytte Søren Bjerg til Akademiet.

- Det skal være en del af klubbens DNA, at vi altid kigger internt, og Søren var et naturligt valg. Han har om nogen været med til at udvikle Herning Elite-projektet. Han har arbejdet med den røde tråd i forhold til spillestil og kultur, og han har gjort et fantastisk stykke arbejde. Han har et stort trænerpotentiale og store menneskelige kvaliteter. Han skal sammen med trænerteamet være med til fortsat at udvikle Akademiet, siger Flemming Broe.

Rundt om Søren Bjerg
- er 28 år og kæreste med Linda
- de har sammen en pige på snart to år, mens de venter en dreng denne sommer